Ekstra Bladet

MICHAEL STENSGAARD MANCHESTER

-

Drømmen tog tid – og en omvej langt nordpå til den lille, idylliske norske kystby Aalesund. Men derefter gik det staerkt.

– Jeg står i et sommerhus, på en terrasse, hvor jeg får et opkald gennem en kontakt i vores netvaerk om Manchester United. På det tidspunkt figurerede Anders Lindegaard på en lang liste over mulige emner, så det var på et meget tidligt stadium, fortaeller Michael Stensgaard, der i løbet af efteråret 2010 begyndte at se og høre meget fra Manchester Uniteds målmandstr­aener, Eric Steele.

– Det er ikke lang tid efter sommerferi­en, at jeg har det første møde med Eric Steele i Aalesund. Efter det har vi løbende kontakt til Manchester United. Der var tydeligvis mange strategisk­e overvejels­er fra klubbens side, fortaeller agenten.

Absurd grundigt tjek

Han ender med at gennemføre karrierens mest spektakula­ere overgang i slutningen af november 2010.

– Vi blev kørt ud på klubbens anlaeg, Carrington, og så skulle Anders til laegetjek. Det tog absurd lang tid. Det var skanning og røntgen af stort set samtlige knogler og led i kroppen. Det tog op mod otte timer, fortaeller Michael Stensgaard, der brugte tiden til at forhandle kontrakten med direktør David Gill og klubsekret­aer John Alexander.

– Vi sad og forhandled­e om tingene, og da vi var stort set faerdige, kom Alex Ferguson ind. En meget hyggelig samtale, hvor han glaedede sig over, at han havde folk, der havde styr på målmaenden­e. Alex Ferguson var meget ydmyg omkring tingene, og han glaedede sig over, at det nu var på plads.

– Det var vel i omkring ti minutter af det samlede forløb, at Alex Ferguson var involveret, men det blev så opvejet af, at vi havde haft enormt lang og grundig dialog med målmandstr­aener Eric Steele, som jo i Anders Lindegaard­s tilfaelde var nøgleperso­nen, forklarer den danske agent, der først fik underskrif­t på aftalen dagen efter.

– Vi tog et hotel ude ved lufthavnen, fordi vi skulle flyve hjem dagen efter. Kontrakt-underskriv­elsen finder faktisk sted ude på det hotel ved lufthavnen.

En sand lykkerus

– Ved underskriv­elsen er vi helt cool, som om det bare var hverdag, og da vi så går om hjørnet efterfølge­nde, bliver jeg naermest tacklet af en glad Anders Lindegaard, der i lykkerus naermest hopper op på min ryg.

– Vi var sindssygt glade begge to. Så mange agenter i den her verden får jo ikke muligheden for at lave aftaler med en så stor klub som Manchester United, smiler Michael Stensgaard.

– Den følelse jeg havde der … At opleve den glaede, der er ved en spiller, når den plan, vi har lagt sammen, bliver til virkelighe­d. Det er uden tvivl den bedste følelse, man kan få i det her fag. Det er jo det vi jagter.

Anders Lindegaard nåede 29 kampe for Manchester United og Ekstra Bladet har sat fem af landets mest markante fodboldage­nter staevne og har bedt dem åbne døren ind til den hemmelige verden, hvor millioner af kroner skifter haender, når fodboldben skifter klub. En verden som kun et fåtal kender indefra.

Michael Stensgaard var tidligere på sommeren med til at saette ny transfer-rekord for en dansk spiller, da Thomas Delaney skiftede til Borussia Dortmund for 150 mio. kr.

Den handel er endnu så frisk i blaekket, at det er for følsomt at gå i detaljer. Men med wauw-affaeren fra 2010, der gjorde Drømmenes Teater, Old Trafford, til målmanden Anders Lindegaard­s arbejdspla­ds, er det en helt anden sag.

Vi sad og forhandled­e om tingene, og da vi var stort set faerdige, kom Alex Ferguson ind

var en overgang en alvorlig konkurrent til verdenskla­sse-målmanden David de Gea, indtil en skade satte danskeren ud af spillet.

 ??  ?? Michael Stensgaard har netop solgt den dyreste danske spiller nogensinde, Thomas Delaney, til tyske Dortmund.
Michael Stensgaard har netop solgt den dyreste danske spiller nogensinde, Thomas Delaney, til tyske Dortmund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark