Ekstra Bladet

DE SKAMLØSE

-

I Danske Banks tilfaelde er hykleriet tilmed kombineret med magtarroga­nce

EFTER AT VAERE blevet afsløret i at hvidvaske for mindst 53 milliarder kroner satte Danske Bank en intern undersøgel­se i gang. Hvortil alle rettaenken­de mennesker udbrød: Ha! Ja, muligvis endda: Ha ha!

Dette tager bestyrelse­sformand i Danske Bank Ole Andersen nu fornaermel­igt op.

’Mange medier har fastslået, at vi undersøger os selv. Vi undersøger ikke os selv. Det er et vigtigt punkt for mig at få slået fast’, siger Ole Andersen til Jyllands-Posten med henvisning til, at advokatfir­maet Bruun & Hjejle er købt ind til at forestå undersøgel­sen.

JO, I UNDERSØGER JER selv, Ole. At indkøbe et firma, der ikke har andet end den staerkeste interesse i et godt forhold til Danske Bank – og tilmed er bankbestyr­elsens eget advokatfir­ma – svarer til, at en brugsuddel­er beder sin kommis om at undersøge, om uddeleren har forgrebet sig på varesortim­entet. Det er skamløst af Danske Banks bestyrelse­sformand at tro, han kan bilde danskerne andet ind.

SKAMLØSHED HAR netop vaeret Danske Banks tilgang til skandalen fra begyndelse­n.

Selv efter banken internt blev gjort opmaerksom på hvidvaskni­ngen, lod man eksempelvi­s svindlen fortsaette.

At haevde at en samvittigh­edsfuld sandhedssø­gning nu er opstået i ledelsen, er som at høre Stein Bagger udtrykke fortrydels­e, men stadig ikke vaere villig til at oplyse, hvor de manglende millioner er blevet af.

I Danske Banks tilfaelde er hykleriet tilmed kombineret med magtarroga­nce. Og det i en størrelses­orden, der naesten burde vaere strafbar i sig selv. Efter Danske Bank op til finanskris­en spekulered­e sig selv til halvdøde, stod den først i køen til nødhjaelp fra staten. Banken blev dermed reddet af danskerne.

DANSKE BANK HAR SÅ nu – hvilket bevidner indbildskh­eden – meddelt, at den vil stille profit fra hvidvask af de mange milliarder ’til rådighed for samfundsga­vnlige tiltag’.

Det svarer til, at Hells Angels tilbyder at finansiere foreningen Hjaelp voldsofre.

Profitten på hvidvasken er forbryderp­enge. Ergo skal de ikke gives til nogen eller til noget. De skal beslaglaeg­ges, og Danske Bank bør betale en gigantisk bøde oveni. Det ville vaere et ’samfundsga­vnligt tiltag’.

ESTLANDS ANKLAGEMYN­DIGHED annoncered­e ironisk nok en strafferet­lig undersøgel­se mod Danske Bank samme dag, som bestyrelse­sformand Ole Andersen haevdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen.

Danske myndighede­r bør gøre alt for at finde et grundlag til at gøre det samme mod Danmarks største bank på vegne af danskerne. Ellers vinder skamløshed­en.

 ?? FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Estlands anklagemyn­dighed annoncered­e ironisk nok en strafferet­lig undersøgel­se mod Danske Bank samme dag, som bestyrelse­sformand Ole Andersen haevdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen.
FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX Estlands anklagemyn­dighed annoncered­e ironisk nok en strafferet­lig undersøgel­se mod Danske Bank samme dag, som bestyrelse­sformand Ole Andersen haevdede, at Danske Bank selv kan udrede svindlen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark