Ekstra Bladet

SKOVHUGGER­EN

ANDREAS SKOV OLSEN stjal rampelyset, da FCN sendte den svenske storklub AIK ud af Europa

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Han er født blot to dage før årtusindes­kiftet, og bedømt ud fra gårsdagens 1-0-sejr i Stockholm i Europa Leaguekval­ifikatione­n, så har FC Nordsjaell­and fundet den perfekte afløser for de seneste to saesoners topscorere Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen.

Den nye bomber med det hurtige fodskifte hedder Andreas Skov Olsen, og i returkampe­n mod svenske AIK var den 18-årige angriber her, dér og alle vegne.

Storklubbe­r på plads

Efter 29 minutter scorede han det vigtige udemål, der slukkede en stor del af håbet for det svenske storhold, der er uden nederlag i 16 ligakampe, men også havde tabt 0-1 i Farum sidste uge.

Svenske aviser meldte, at italienske Genoa og russiske Lokomotiv Moskva var på plads for at vurdere svenskerne­s midterfors­varer Alexander Milosevic, men mon ikke de udsendte scouts i stedet satte et par plusser ud fra hans direkte modstander.

Den unge dansker bankede fladt 1-0-målet i nettet efter flot oplaeg fra jaevnaldre­nde Mikkel Damsgaard, der også lagde op til FCNmålet i første kamp.

Taet på hattrick

Andreas Skov Olsen kunne endda have lavet hattrick inden pausen, men overligger­en og en god redning fra AIK-målmand Oscar Linner stoppede Skovs hug fra at gå i nettet.

AIK kom bedre med efter pausen, men Nicolai Larsen tog sig flot af de få forsøg, der kom, og så kørte Farumklubb­en en samlet 2-0-sejr hjem.

Serbisk hold venter

Dermed fortsatte Stockholm-klubbens dansker-mareridt efter europaeisk exit mod B1903 i 1973, AGF i 1992 og Herfølge i 2000.

I naeste runde venter sidste saesons serbiske sølvvinder­e fra FK Partizan. Beograd-klubben var 10 mand i det meste af anden halvleg, men fik alligevel 1-1 ude mod litauiske Trakai, som man havde besejret 1-0 i første opgør på et selvmål.

Tidligere i turneringe­n vandt serberne to gange 3-0 over montenegri­nske Rudar Pljevlja.

Fire af de seneste seks år har klubben vaeret i gruppespil­let i Europa League, hvor sidste år var første gang, man gik videre.

Uafgjort mod Tottenham og Rubin Kazan samt sejre mod tyske Augsburg og hollandske AZ er det blevet til de senere år for klubben, der var i Champions Leaguegrup­pespillet i 2010, hvor alle seks kampe dog blev tabt.

Fem teenagere

Slår FC Nordsjaell­and også Partizan 9- og 16. august, så venter kun yderligere en modstander, før Europa League-gruppespil­let er en kendsgerni­ng for den danske overraskel­se, der mod AIK igen havde fem teenagere med fra start.

?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ung jubel I returkampe­n mod svenske AIK var Andreas Skov Olsen her, dér og alle vegne. Her har FCN-spilleren (øverst tv.) netop scoret kampens eneste mål.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ung jubel I returkampe­n mod svenske AIK var Andreas Skov Olsen her, dér og alle vegne. Her har FCN-spilleren (øverst tv.) netop scoret kampens eneste mål.