Ekstra Bladet

Vemodigt farvel fra Chris Anker

-

Veteranen Chris Anker Sørensen tager afsked med sit danske publikum i årets Danmark Rundt, og han gjorde det med en ordentlig krammer, da han i går sad i udbrud det meste af dagen og til sidst kørte alene mod Vejle med et spinkelt håb om en etapesejr i baghovedet.

– Jeg vidste, det ville blive svaert, men engang imellem skal man også prøve at lave det store nummer, sagde Chris Anker Sørensen, da han på podiet var blevet hyldet som dagens mest angrebsivr­ige rytter.

Han blev overhalet af Rasmus Guldhammer (Waoo), da han første gang ramte Kiddesvej-stigningen, men da han rullede over stregen som nummer 42, fik han sin velfortjen­te hyldest af tilskuerne, som for en stor del nok bedst husker Sørensen som Tour-kommentato­r på TV 2 snarere end for hans meritter på landevejen.

– Jeg kørte for at vinde. Nu sad jeg derude, så jeg ville ikke bare opgive. Jeg synes, at jeg skyldte alle at give det et skud.

– Det var helt fantastisk at opleve opbakninge­n, sagde Chris Anker Sørensen, som indstiller sin aktive karriere ved udgangen af denne saeson.

Superfedt st køre

Den folkekaere rytter varsler, at han ikke er faerdig i løbet, men han erkender, at gårsdagens etape var hans bedste chance for at hente en sejr.

– Det er superfedt at køre Danmark Rundt. Som dansker er det en skøn oplevelse. Med den modtagelse, som jeg fik, bliver jeg lidt vemodig, når jeg taenker på, at jeg snart takker af.

– Men på den anden side er der en tid for alting, og jeg kan godt maerke i benene, at jeg ikke laengere er så frisk, som jeg var, da jeg var 23, sagde Chris Anker Sørensen, som er blevet medejer af cykelholde­t Riwal Ceramic Speed og kommer til at udfylde en vigtig rolle på holdet, som er på vej til at blive Danmarks største cykelhold.

– Det er sidste gang, jeg kører cykelløb i Jylland, som er min hjemstavn.

– Etapen blev skudt i gang i mit gamle traeningso­mråde, så jeg var virkelig motiveret.

– Jeg ville virkelig gerne med i udbruddet, så jeg kunne komme ud og sig hej og tak.

– Det lykkedes mig, og det er jeg glad for, sagde Chris Anker Sørensen.

ask

Jeg ville virkelig gerne med i udbruddet, så jeg kunne komme ud og sig hej og tak

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Med den modtagelse, som jeg fik, bliver jeg lidt vemodig, når jeg taenker på, at jeg snart takker af, fortalte Chris Anker Sørensen.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Med den modtagelse, som jeg fik, bliver jeg lidt vemodig, når jeg taenker på, at jeg snart takker af, fortalte Chris Anker Sørensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark