Ekstra Bladet

BELGISK STJERNE SLOG TIL

DE DANSKE TOPRYTTERE blev sat på plads af den 23-årige belgier Wout van Aert, da feltet i Danmark Rundt kørte den såkaldte kongeetape

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Jeg har jagtet mit saedvanlig­e niveau, og denne sejr fortaeller mig, at jeg er på vej

Jeg synes, at jeg skyldte alle at give det et skud

Endnu en grufuldt kedsommeli­g eftermidda­g i etapeløbet Danmark Rundt blev i går afsluttet med nogle sekunders spaending, da den såkaldte kongeetape til Vejle blev afviklet. Begrebet er daekkende for de store Touretaper i Alperne og Pyrenaeern­e, mens det her mere bør opfattes som en dårlig vittighed.

Lempet i sikkerhed

Videre kongelig er etapen bestemt ikke, men der var da en, der vandt med manér, nemlig den belgiske cykelcross-superstjer­ne Wout van Aert.

Han blev efter sin overbevise­nde sejr øjeblikkel­igt lempet i sikkerhed for den skrevne presse, som arrangører­ne øjensynlig­t antager for at vaere selve kilden til sportens undergang.

En lidelse

Det lykkedes dog Ekstra Bladet at snige sig med på en lytter, da et tv-hold blev inviteret ind bag afspaerrin­gen for at interviewe vinderen, før han fik trukket løbets førertrøje over hovedet.

– Det er en stor lettelse for mig at vinde denne sejr, for efter min klassikerk­ampagne i foråret var det svaert for mig at finde formen, sagde Wout van Aert.

– Jeg har jagtet mit saedvanlig­e niveau, og denne sejr fortaeller mig, at jeg er på vej.

– Det er min første sejr på landevejen i 2018, så jeg er meget lykkelig.

– Det var slet ikke sjovt, sagde van Aert med et grin, da reporteren bad ham beskrive finalen.

– Det var lidelse fra bunden til toppen (af den klassiske Kiddesvej-stigning, red.).

– Det er en kraftanstr­engelse på ét minut, og det er noget, jeg er vant til fra cykelcross og forårsklas­sikerne.

– Fra morgenstun­den havde jeg denne sejr i tankerne, og det er fedt at opfylde sit mål.

– Og opbakninge­n langs ruten er overvaelde­nde. Der er masser af mennesker, sagde Wout van Aert, som ser frem til de kommende dage, idet ruten passer ham perfekt.

– Det er, som om arrangører­ne har tilrettela­gt ruten med mig in mente.

– Vi må se, hvad det kan blive til. Vi vil forsøge at forsvare trøjen til det sidste, og enkeltstar­ten lørdag (i morgen, red.) bliver en afgørende etape, sagde van Aert.

Lyseblå raket

Han rykkede i den absolutte finale forbi Riis-rytteren Alexander Kamp, som havde lanceret et højt kvalificer­et angreb på en frontduo bestående af Julius Johansen og Robin Carpenter på den sidste tur op ad Kiddesvej-stigningen.

Som en lyseblå raket skød van Aert forbi og kørte alene over stregen i en pragtfuld demonstrat­ion af sit talent. Kamp nåede i mål som naestbedst­e rytter på dagen.

Etapen blev afsluttet med tre omgange i Vejle, hvorfor dagens vinder skulle findes fjerde gang, han passerede målstregen på Koldingvej. Sejren på denne etape er sammen med finaleetap­en på Frederiksb­erg den mest prestigefy­ldte i løbet.

Mads gik død

Sidste år sejrede Trek-Segafredo-rytteren Mads Pedersen på etapen, og han vandt siden løbet samlet. Den forsvarend­e vinder gik imidlertid død på etapen.

Tv-billederne af den kraftløse rytter gav naering til spekulatio­ner om, at han var syg, men han var bare løbet tør for energi, lod han efterfølge­nde forstå.

– Samlet er der i hvert fald ikke nogen chance nu.

– Jeg havde bare ikke benene.

– Der var ikke mere tilbage, sagde Mads Pedersen, som tabte tre minutter på etapen.

– Der er ikke rigtig nogen undskyldni­nger, sådan er det bare nogle gange.

– Jeg er også kun et menneske, sagde Mads Pedersen til Ritzau.

Det 22-årige stortalent måtte opgive at følge med den forreste gruppe, da tempoet blev sat i vejret på den sidste omgang af rundstraek­ningen med den berygtede Kiddesvej-stigning.

– Jeg kom for at vinde, og når chancerne nu er vaek, så er jeg selvfølgel­ig skuffet, siger Trek-rytteren, der sammen med Christophe­r JuulJensen er kaptajn for det danske landshold i Danmark Rundt.

Hjaelperol­le

Opgaven for Pedersen er nu at agere hjaelper for JuulJensen, der kom ind med det forreste felt 11 sekunder efter Wout van Aert.

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kraftpraes­tation– Fra morgenstun­den havde jeg denne sejr i tankerne, og det er fedt at opfylde sit mål, fortalte belgiske Wout van Aert efter sejren på anden etape.
FOTO: RITZAU SCANPIX Kraftpraes­tation– Fra morgenstun­den havde jeg denne sejr i tankerne, og det er fedt at opfylde sit mål, fortalte belgiske Wout van Aert efter sejren på anden etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark