Ekstra Bladet

Valgren skifter til afrikansk hold

FORLADER FUGLSANG: Michael Valgren skal fremover køre for det sydafrikan­ske hold Team Dimension Data for Qhubeka

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

Michael Valgren skifter Astana ud med en to-årig aftale hos Team Dimension Data for Qhubeka, oplyser holdet i en pressemedd­elelse.

– Det er en stor mulighed for mig at skifte til et hold, der er så opsat på at bygge på deres hold til klassikern­e. Jeg ser virkelig frem til at arbejde med gutterne på holdet, og jeg ser en stor fremtid for mig her, siger Michael Valgren.

Han har kørt for Astana, siden 2017.

Et scoop

– At vi får Michael, er et stort scoop for os. Han har vaeret en af de bedste ryttere i 2018. Det viser hans sejre tidligt på året, og det blev bakket op af virkelig staerke praestatio­ner i Criterium du Dauphine og Tour de France.

– Skiftet er endnu et skridt i vores rejse mod toppen af sporten, og det giver isaer et boost for os i klassikern­e, hvor han har vist god form tidligere i år, siger teamchef hos Dimension Data, Douglas Ryder.

Stor ros

Valgren høstede store roser i foråret, hvor han vandt både Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad, mens han leverede stor praestatio­ner for Astana i Tour de France. Her var han en stor del af holdkammer­at Magnus Corts etapesejr.

Hos Dimension Data bliver Valgren blandt andet holdkammer­at med ryttere som Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen og Serge Pauwels.

Valgren startede karrieren hos Glud og Marstrand, inden han i perioden 20142016 kørte for Tinkoff-Saxo. Nu venter et nyt eventyr hos sydafrikan­ske Team Dimension Data.

Han har vaeret en af de bedste ryttere i 2018. Det viser hans sejre tidligt på året

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Michael Valgren (th.) traeder med holdskifte­t nu ud af Jakob Fuglsangs skygge. Her ses de to sammen under 16. etape af årets Tour de France.
FOTO: RITZAU SCANPIX Michael Valgren (th.) traeder med holdskifte­t nu ud af Jakob Fuglsangs skygge. Her ses de to sammen under 16. etape af årets Tour de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark