Ekstra Bladet

FIRE GANGE GULD

For fjerde år i traek endte den danske orienterin­gsløber Maja Alm øverst på VM-podiet

-

Den danske orienterin­gsløber Maja Alm kan for fjerde år i traek kalde sig verdensmes­ter i orienterin­g på sprintdist­ancen, efter at hun i går vandt guld ved verdensmes­terskabern­e i Riga i Letland.

Den 30-årige dansker blev som den sidste af de 45 løbere sendt ud på ruten, der snoede sig gennem den gamle bydel i den lettiske hovedstad.

Kort forinden havde svenske Tove Alexanders­son sat bedste tid med 14 minutter.

Alm startede langsomt ud og var ved første mellemtid ti sekunder langsommer­e end svenskeren.

Men danskeren skruede op for tempoet. Ved andensidst­e mellemtid var hun således kun 0,4 sekunder langsommer­e end Tove Alexanders­son.

Sindssygt forløb

Det endte da også med at blive en overbevise­nde sejr, efter at Alm kom i mål i tiden 13 minutter og 43 sekunder – 17 sekunder hurtigere end svenskeren.

– Det er lidt som en drøm, og det er ikke helt gået op for mig endnu, at det lykkedes. Det har vaeret et sindssygt forløb i den seneste tid, hvor jeg har vaeret skadet.

– Så jeg har slet ikke taenkt over, at jeg kunne vinde igen, siger Maja Alm i en pressemedd­elelse.

Det er første gang nogensinde, at det lykkes en orienterin­gsløber at tage fire VMguldmeda­ljer i traek på sprintdist­ancen, og derfor er sejren endnu mere imponerend­e.

Danske Caroline Gjøtterup deltog også i lørdagens sprintfina­le. Hun sluttede som nummer 26 i tiden 15 minutter og 48 sekunder.

Maja Alm deltager ved VM også i langdistan­ce, damestafet og mixed sprintstaf­et i Riga.

 ?? ARKIVFOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/ TT/RITZAU SCANPIX ?? Maja Alm kom i mål 17 sekunder hurtigere end naermeste forfølger.
ARKIVFOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/ TT/RITZAU SCANPIX Maja Alm kom i mål 17 sekunder hurtigere end naermeste forfølger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark