Ekstra Bladet

NI BILER BRAENDT AF PÅ TRE DAGE

POLITIET SAVNER FORKLARING: Flere typer gerningsma­end står angiveligt bag de seneste dages bilbrande og ildspåsaet­telser i København

- KRISTIAN KORNØ FOTO: MOGENS FLINDT kkr@eb.dk

Ni biler er de seneste tre dage blevet braendt af på Nørrebro. Alene natten til i går gik det ud over fire biler, og motivet til afbraendin­gerne og optøjerne blaeser ligesom i røgen fra de voldsomme bål. Københavns Politi arbejder på at finde årsagen til, at vrede unge stikker ild til biler, containere og skraldespa­nde.

Vi arbejder på at finde en forklaring, men vi har ikke noget, som vi kan melde ud

– Vi arbejder på at finde en forklaring, men vi har ikke noget, som vi kan melde ud nu, siger vagtchef Henrik Brix.

Taget på fersk gerning

Fredag og lørdag var unge i konfrontat­ioner med politiet, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var en del venstreori­enterede fra det autonome miljø på gaden. Muligvis som protest mod tildaeknin­gs-forbuddet, der trådte i kraft 1. august. Tre yngre maend med tilknytnin­g til miljøet blev blandt andet taget på fersk gerning, mens de var ved at saette ild til en container. De blev løsladt lørdag.

Kilder med indsigt i miljøet fortaeller til Ekstra Bladet, at brandstift­elsen har spredt sig til andre miljøer af unge på Nørrebro. Unge fra det utilpassed­e indvandrer-miljø i bydelen har øjensynlig­t ladet sig inspirere til også at saette lidt fut i gaden.

Øget politiinds­ats

Brandene natten til i går adskiller sig fra de to øvrige naetter ved, at de ikke er kommet i kølvandet på urolighede­r med unge, som det har vaeret tilfaeldet de to foregående naetter.

– Vi har ikke haft konfrontat­ioner med unge, som det er sket de andre naetter. De andre dage har flere unge vaeret samlet, og der har vaeret en konfrontat­orisk stemning, fortaeller vagtchefen.

Urolighede­rne og bilbranden­e får politiet til at øge indsatsen på Nørrebro, så de kan få sat en stopper for ildspåsaet­telserne.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Lugten haenger i luften
Lugten af braendt gummi og plastik hang i går eftermidda­g stadig i luften omkring denne afbraendte bil i Laessøesga­de på Nørrebro.
FOTO: KENNETH MEYER Lugten haenger i luften Lugten af braendt gummi og plastik hang i går eftermidda­g stadig i luften omkring denne afbraendte bil i Laessøesga­de på Nørrebro.
 ??  ?? Afsvedet asfalt på Nørrebro i København efter weekendens ildspåsaet­telser.
Afsvedet asfalt på Nørrebro i København efter weekendens ildspåsaet­telser.
 ??  ?? Der skal nogle reservedel­e til, før denne afbraendte bil i Laessøesga­de igen kommer ud at køre.
Der skal nogle reservedel­e til, før denne afbraendte bil i Laessøesga­de igen kommer ud at køre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark