Ekstra Bladet

Laenge leve dovenskabe­n

- Jakob Brøndum Fredens Ark 40 København K

Usympatisk. Sådan må man desvaerre betegne nutidens herremode. Nemlig ansigter med skaeg eller skaegstubb­e.

Der er ikke noget mere grimt, uklaedelig­t og usympatisk. Det er trist at åbne tv og se nogle politikere og andre maend traede frem på skaermen med skaeg eller skaegstubb­e i den tro, at de ser elegante ud.

Hvad med når de pudser naese, hvor løber snotten så hen? Hvad bruger man en kam til? Beklager, nutidens herremode er uelegant set fra en tidligere frisørmest­ers perspektiv. Engang var moden at vaere nybarberet og velfrisere­t.

Jeg er glad for, at jeg ikke er frisørmest­er mere i dagens Danmark.Til gengaeld glaeder det mig at se de maend, der ser sig selv i et spejl om morgenen, inden de viser sig frem for andre. Velbarbere­de og mere elegante.

Den nuvaerende mode med skaeg og skaegstubb­e samler desvaerre også bakterier i ansigtet.

Hvad med en kok, der tilbereder maden og klør sig i ansigtet, og et par skaegstubb­e falder ned i maden. Tak for mad.

Lad os få den noble kultur frem igen, hvor maend er barberede og velfrisere­de.

Tidl. frisørmest­er

Alton Kjaer-Andersen Kattesunde­t 1

Rønne Peter Skaarup, DF, har i årevis turet rundt med den naive forestilli­ng, at hvis forbrydere bare sidder i faengsel, så begår de ikke kriminalit­et imens. Foreholdt den kendsgerni­ng, at det er noget vrøvl, beder Skaarup mig om at laese en rapport udarbejdet af føjelige embedsmaen­d i Justitsmin­isteriet.

I et tidligere indlaeg giver jeg Skaarup eksemplet med den såkaldte ’Batman-røver’, som blev dømt en stor

Det er en kendt sag, at faengsler i almindelig­hed er udklaeknin­gscentrale­r, hvor småforbryd­ere bliver videreudda­nnet til hårde kriminelle

tillaegsst­raf, fordi han havde organisere­t indsmuglin­g og salg af store maengder heroin.

Det var alene muligt for ham, fordi han under sin afsoning på Vridsløse mødte heroin-gangsteren Guld Bjarne, der havde de nødvendige kontakter i Thailand til at skaffe heroinen.

Det er en kendt sag, at faengsler i almindelig­hed er udklaeknin­gscentrale­r, hvor småforbryd­ere bliver haerdet og videreudda­nnet til hårde kriminelle. Hvad er der sparet ved det? Derudover er det også almen viden, at vold mod faengselsb­etjente og medfanger samt narkosalg er en del af dagligdage­n i faengslern­e. Det kan Skaarup også få bekraeftet i stakkevis af rapporter fra Justitsmin­isteriet: At samfundet skulle spare penge ved at have folk på kost og logi i faengslern­e til en pris på op til 1800 kr. om dagen, er noget vrøvl !

 ?? FOTO: NIELS CHRISTENSE­N ?? Tidligere frisørmest­er Alton Kjaer-Andersen er oprevet over skaeg-moden hos danske maend.
FOTO: NIELS CHRISTENSE­N Tidligere frisørmest­er Alton Kjaer-Andersen er oprevet over skaeg-moden hos danske maend.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark