Ekstra Bladet

EVENTS PÅ HJERNEN

-

LARMEN fra et motorløb i København nåede igen i weekenden op på 120 decibel – det lød, som om man stod på startbanen i Skrydstrup. Prins Joachim og overborgme­ster Frank Jensen strålede om kap. De kunne også tage hjem til deres fredelige privatboli­ger bagefter ...

BEBOERNE omkring Bellahøj var til gengaeld modne til en gummicelle efter endnu et Copenhagen Historic Grand Prix. En sjov ting – bare ikke midt i en storby.

Fra morgen til aften – øredøvende brøl. Bilosen i cyklernes by var til at skaere i. Speakertår­net kvaernede. Trafikken gik i kuk. Ugerne før og efter går med lastbil-korteger for at ordne banen.

Bilosen i cyklernes by var til at skaere i

ET eksempel på, hvor ufattelig provinsiel­t de ATTER store byers borgmestre taenker. De agerer, som om de stod i spidsen for en søvnig flaekke, hvor borgerne ikke kan få armene ned af lykke, hvis HjemIs vil beaere dem med et stop en gang om ugen.

smarte forPolitik­erne bliver hver gang forført af retningsfo­lk, der påstår, at de puster liv i erhvervsli­vet og byens image.

EN VASKEAEGTE ’event’ skal – set med disse bonderøvs-visioner – vaere stor, og den skal hedde noget på engelsk og genere byens borgere hinsides smertegrae­nsen med støj og trafikprob­lemer. I

have et baggrunden sidder der investorer, der vil afkast og fede pladser på tribunen. Brokker folk sig, får de at vide, de bare er bagstraebe­riske og provinsiel­le. Skønt det er borgerne og ikke politikern­e, der har fattet, hvad en moderne storby skal byde på til sine beboere og turisterne.

FRANK Jensen, Københavns overborgme­ster, er

virker, som indbegrebe­t af denne tankegang. Det om han gerne så hovedstade­n gennemhaer­get af alt fra billøb til heavy metal, cykelraes og Disruption-horder hver weekend. Først da har han fuldført sin mission om at gøre den til en internatio­nal metropol. ’Når København er malet Telenor-blå, er

sponsoman ekstra stolt’, som overskrift­en fra en rerne var efter årets maraton. De elsker naturligvi­s folk som Frank Jensen, der er helt uden filter.

ET FORMEL1-LØB i hovedstade­ns centrum 2020 er endnu en sindssvag idé, som Jensen ikke for laengst har stoppet. Nu skal det med i budgetforh­andlingern­e, forlyder det. Er der andre end hotelejere, milliardae­ren Lars Seier Christense­n og endnu en provinsiel event-formørkels­e som Helge Sander, der ønsker København forvandlet til en brølende motorbane? Turisterne måske? Nej tak til Bellahøjs kvaler gange 1000! Hvis Frank Jensen tror, det giver stemmer ved naeste valg, bør han søge laege.

FAT DET DOG: København ER på verdenskor­tet som

fyldt med murar, charmerend­e, tilbagelae­net og sik, spontan hygge og tolerance i de sommervarm­e gader. Ligesom Aarhus og Odense ...

Laes også reportagen på side 8

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Frank Jensen og prins Joachim jublede – beboerne var enten skredet eller sad med ørepropper.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Frank Jensen og prins Joachim jublede – beboerne var enten skredet eller sad med ørepropper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark