Ekstra Bladet

FORBAND ET

Mads Pedersen blev i finalen revet omkuld af en klodset konkurrent, og landsholde­ts håb om en etapesejr på Frederiksb­erg smuldrede

- BRIAN ASKVIG Ask@eb.dk

I den bedste af alle verdener havde World Tour-rytteren Mads Pedersen i går hjulpet sin ven og landsholds­kammerat Michael Carbel frem til den mest prestigefy­ldte spurtsejr i Danmark, nemlig på sidste etape af Danmark Rundt.

En klodset konkurrent forpurrede dog Pedersens gyldne plan og rev ham med i et styrt på de afsluttend­e omgange på Frederiksb­erg, så det var en forslået tidligere dansk mester, der fnysende arrig rullede over stregen laenge efter dagens vinder.

– Stressende. Så behøver jeg vist ikke at sige så meget mere, sagde Mads Pedersen, da Ekstra Bladet bad ham gøre status over dagen og løbet.

Han vandt selv en flot etapesejr på enkeltstar­ten lørdag, men det var kun en trøsteprae­mie i forhold til hans indledende drøm om at forsvare sin samlede sejr fra sidste år. Lige så meget som egen succes efterstrae­bte Pedersen succes til Michael Carbel.

Gøre skaden god

Dette ønske var naeret af en episode ved DM i juni, hvor Pedersen i spurten uforvarend­e forplumred­e hurtige Carbels chance for at vinde mesterskab­et. I går var det derfor Pedersens hedeste ambition at køre Carbel frem til spurten og gøre skaden god igen.

Hans styrt umuliggjor­de det forehavend­e, og samtidig havde Carbel en dårlig dag og fuldførte end ikke løbet. Ved landsholde­ts autocamper pakkede han nedtrykt sine ting og havde ikke lyst til at lade sig interviewe.

Dog lod han forstå, at der bare ikke var noget, der ville lykkes for ham på dagen.

– Der var simpelthen bare ikke hul igennem, lød det fraMichael Carbel, der rystede på hovedet over sig selv.

Disse fem dage i Danmark skulle have sikret ham en etapesejr og så megen stråleglan­s, at en arbejdsgiv­er – meget gerne hans nuvaerende franske Fortuneo-hold – ville vise sig villig til at skrive ny kontrakt med ham.

Han var ked af, at han ikke havde benene og ikke var der, da det gjaldt

Den her tosse fra Roompot skred ud i et sving og kørte ind i mig

– Undskyld, sagde han til Mads Pedersen, da han omfavnede sin makker, takkede for denne gang og drog af sted mod et par fridage før naeste uges EM i Glasgow.

– Han var ked af, at han ik-

ke havde benene og ikke var der, da det gjaldt, forklarede Mads Pedersen.

– Men han skal jo ikke undskylde over for mig. Han kan vaere ked af sin egen praestatio­n, men han behøver ikke at sige undskyld til mig.

Stressende sidevind

Styrtet i finalen skete, da den hollandske Roompotryt­ter Wouter Wippert begik en kørefejl og rev Mads Pedersen med ned.

– Den her tosse fra Roompot skred ud i et sving og kørte ind i mig, og så kunne jeg ikke undgå at ryge med ned, sagde Mads Pedersen, som at dømme efter tv-billeder holdt en enetale i temmelig umisforstå­elige vendinger for Wippert, mens hollaender­en lå og ømmede sig.

– På det tidspunkt var det hele lige meget. Jeg kunne kun glaede mig over, at jeg ikke havde slået mig mere, så hele efteråret havde vaeret ødelagt, sagde Mads Pedersen, som blødte fra højre albue og knae, da han kom i mål.

– AErgrelse er der altid, når man ryger på røven, men hele dagen var stressende på grund af sidevinden.

– Jeg har slået mig en lille smule, men det kunne have meget vaerre, sagde Pedersen, som nu skal køre EM og derefter Binck Bank Tour i Holland.

 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX ?? AErgerlig mesterSelv­om Mads Pedersen vandt en flot etapesejr på enkeltstar­ten lørdag, var det kun en trøsteprae­mie i forhold til hans indledende drøm om at forsvare sin samlede sejr fra sidste år. Og i går røg han tilmed i asfalten og nåede først i mål laenge efter vinderen, Wout van Aert.
FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX AErgerlig mesterSelv­om Mads Pedersen vandt en flot etapesejr på enkeltstar­ten lørdag, var det kun en trøsteprae­mie i forhold til hans indledende drøm om at forsvare sin samlede sejr fra sidste år. Og i går røg han tilmed i asfalten og nåede først i mål laenge efter vinderen, Wout van Aert.
 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark