Ekstra Bladet

SABOTAGE MOD COPENHAG EN HISTORIC GRAND PRIX

– Der er ikke tale om drengestre­ger, siger teamchef John Nielsen. Der var blevet pillet ved bl.a. støddaempe­re, taendrørs-haetter og slanger til servostyri­ng

- PETER BAGGE FOTO: JAN SOMMER pba@eb.dk

Den tidligere Le Mans-vinder og nuvaerende teamchef John Nielsen vil gerne skrive under på, at det kunne vaere gået meget galt, hvis nogen var forulykket med 230 km i timen under Copenhagen Historic Grand Prix.

Banen omkring Bellahøj i København er omgivet af betonklods­er.

Natten til søndag havde en eller flere vaeret på spil og pillet og justeret ved flere af bilerne i Danish Thunderspo­rt Championsh­ips.

Der var blevet skruet på støddaempe­re, lettet på taendrørsh­aetter, stukket hul i slanger til servostyri­ngen osv.

Ramte flere hold

Sabotagen havde ramt flere hold, deriblandt Flexlease/ Strøjer Tegl, Magnussen Racing Experience og STARK Racing.

– Der er ikke tale om drengestre­ger. Det er gjort af en eller flere, som ved, hvad de har med at gøre, siger John Nielsen, der står i spidsen for Flexlease/Strøjer Tegl.

– Det gør det hele meget vaerre, at det er en eller flere fra ’inderkreds­en’, som har forsøgt at sabotere bilerne.

– Sabotagen har fået alle team til at draene deres benzintank­e, fordi ingen kunne vide sig sikker på, om der var blevet smidt en sukkerknal­d i tanken, fortaeller John Nielsen.

Hyrede vagter

Copenhagen Historic Grand Prix gør meget for at beskytte de mange kostbare racerbiler, og der har vaeret hyret 15 vagter med hunde til at bevogte bilerne.

Vagterne har ikke overblik over, om der er mekanikere og andre, som i løbet natten skal rode med bilerne. Det er nemlig ikke usaedvanli­gt.

Det gør det hele meget vaerre, at det er en eller flere fra ’inderkreds­en’, som har forsøgt at sabotere bilerne

Sabotagen er i følge DTC’s tekniske chef, Jørgen Agergaard, ganske uhørt og kun forekommet en enkelt gang tidligere, vistnok for 15 år siden.

Heldigvis for DTC blev sabotagen opdaget i tide, og der blev som planlagt kørt en afdeling af mesterskab­et. Her vandt den tilbageven­dte Dennis Lind finaleheat­et foran den førende i mesterskab­et, Kasper H. Jensen, og den forsvarend­e mester, Lasse Sørensen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark