Ekstra Bladet

Store flyttedag

-

Der har vaeret godt gang i flyttelaes­sene denne sommer. Et rundt dusin af de landsholds­aktuelle håndboldsp­illere har meldt adressefor­andring og rykket habengut og hele molevitten til nye adresser, der af vidt forskellig­e årsager kan vaere attraktive af såvel sportslige som private årsager.

Fire rutinerede kraefter forlader den belastende Bundesliga – fire yngre talenter har valgt at forlade Danmark for at prøve kraefter med verdens hårdeste liga med tilhørende 20.000 km årligt i bus! En ’svensker’ ryger samme vej, mens Martin Larsen prøver lykken i den hastigt boomende franske liga.

Rutinerede Henrik Møllgaard vender hjem til masser af spilletid i Aalborg, og Sebastian Frandsen skifter sidelaens til mere spilletid i TTH Holstebro.

Enhver spillers drøm

Alt i alt meget positivt, mener landstraen­er Nikolaj Jacobsen.

– For René Toft Hansen bør det vaere et rigtigt godt skifte at søge fra Kiel til Ungarn, hvor han får masser af tid i en bred trup og en svagere liga til at pleje sin belastede krop. Kevin Møller og Casper U. Mortensen skal i Barcelona se, om den spanske liga er udfordrend­e nok – og de skal formentlig stille sig tilfredse med cirka halv spilletid pr. kamp.

– Barcelona er jo enhver spillers drøm, men det er jo også en realitet, at det kun er i Champions League, holdet bliver udfordret. Jeg håber, de begge får masser af spilletid der. For Kevin, der har stået i skyggen af Mattias Andersson, bliver det godt – for Casper bliver delt spilletid en udfordring, og i Aitor Arino får han en kollega og konkurrent, der bestemt ikke er dårlig – og samtidig daekker godt op, siger Nikolaj Jacobsen.

Klar til naeste skridt

For de unge, der søger udfordring­er på højeste niveau, er der kun positivt at sige:

– Jeg håber, Simon Hald er klar til det naeste vigtige skridt i Bundesliga­en og en klub, hvor forventnin­gerne er, at man vinder hver gang, siger landstraen­eren.

– Jacob Holm kommer til en af de staerkeste klubber i ligaen, og det bliver rigtigt godt efter en saeson i Ribe Esbjerg med traenerfyr­ing og på et hold, hvor han skulle lave det hele, vurderer Nikolaj Jacobsen om en stor transferso­mmer, der faktisk kan ende med 12 rene pletskud.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – René Toft Hansen får masser af tid i en bred trup og en svagere liga til at pleje sin belastede krop, siger landstraen­er Nikolaj Jacobsen.
FOTO: JENS DRESLING – René Toft Hansen får masser af tid i en bred trup og en svagere liga til at pleje sin belastede krop, siger landstraen­er Nikolaj Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark