Ekstra Bladet

KLODENS HURTIGSTE

RIKKE MØLLER PEDERSENS verdensrek­ord holder stadig fem år efter

- PETER BAGGE pba@eb.dk

For få dage siden kunne Rikke Møller Pedersens imponerend­e verdensrek­ord i 200 meter brystsvømn­ing lydende på 2.19,84 minutter fejre fem års fødselsdag. Det er ret enestående, og den samme superlativ kan bruges om rekordens ejermand.

Selv om Rikke Møller Pedersen i svømning er ved at vaere en ’aeldre dame’ på vej mod de 30 år, er hun fortsat blandt verdens bedste brystsvømm­ere og blev i aftes i Glasgow klar til en ny stor finale.

Titelforsv­ar

Naermere bestemt et EMtitelfor­svar.

Hun blev finaleklar med tredjebeds­te tid fra semifinale­rne.

Inden hun spang i bassinet, havde hun ellers tvivlet og indrømmede bagefter, at hun havde vaeret nervøs for, at det kke ville vaere nok.

– Jeg blev bekraeftet i, at jeg fortsat bare skal vaere mig selv og holde fast i det, som jeg bedst til, sagde Rikke Møller Pedersen efter løbet.

Det, hun er bedst til af alle, er at glide mellem de kraftfulde svømmetag.

– Så må tiden komme, sagde Rikke Møller Pedersen, der kan få meget svaert at slå verdensmes­ter Yuliya Efimova, Rusland, men sølv eller bronze vil vaere godkendt og bekraefte, at Danmark har nogle af verdens bedste svømmepige­r.

Mie Ø. i finalen

Kort forinden havde Mie Ø. Nielsen svømmet sig i EMfinalen i 100 m rygcrawl og skal lige som veninden forsvare EM-titlen fra EM i London 2016.

Hun blev finaleklar med fjerdebeds­te tid i semifinale­rne.

– Jeg har før slået de andre, lød det fra Mie Ø. Nielsen, som påstår, at hun har meget mere at give af i en finale, hvor russeren Anastasiia Fosikova umiddelbar­t kan ligne den største trussel.

– Det var overrasken­de nemt at komme i finalen. Jeg lagde for langsomt ud, men i finalen vil det blive med fuld gas.

 ?? FOTO: STEFAN WERMUTH/RITZAU SCANPIX ?? Den Blå Planet
Rikke Møller Pedersen blev EM-finaleklar med tredjebeds­te tid i semifinale­rne.
FOTO: STEFAN WERMUTH/RITZAU SCANPIX Den Blå Planet Rikke Møller Pedersen blev EM-finaleklar med tredjebeds­te tid i semifinale­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark