Ekstra Bladet

Politikere: Skolerne bestemmer selv

-

I Frankrig er der indført et totalforbu­d for mobiler på skoler.

Står det til de danske politikere, skal vi ikke gøre Frankrig kunsten efter.

Det på trods af en undersøgel­se lavet af Megafon i starten af 2018. Den viste, at otte ud af ti danskere ønsker et forbud mod mobiler på de danske skoler.

Undervisni­ngsordføre­r Annette Lind ( S) mener ikke, at et totalforbu­d er vejen frem.

– Det skal være op til skolerne at få lavet nogle principper for, hvordan man vil have det på den enkelte skole, siger hun til Ekstra Bladet.

Dansk Folkeparti­s undervisni­ngsordføre­r, Alex Ah- rendtsen, støtter heller ikke et forbud, men er fuld af opfordring­er.

– Vores holdning er meget klar:

– Mobilerne hører ikke hjemme i undervisni­ngen, medmindre man bruger dem til et specifikt formål.

Han understreg­er, at DF vil støtte alle kommuner og skoler, der laver et forbud.

– Det er ikke en opgave for Folketinge­t at beslutte den slags. Det er kommunerne og i sidste ende skolerne, der har ansvaret, påpeger han.

– Ministeren bør sende et hyrdebrev til alle landets kommuner, hvor hun siger, at hvis de ikke selv har fundet ud af det, så er det en god idé at få mobilerne ud af undervisni­ngen, siger Alex Ahrendtsen.

 ??  ?? Så må der legesPå Skolen på Grundtvigs­vej har der siden oktober sidste år været forbud mod brug af mobiler fra klokken syv om morgenen til 17 om eftermidda­gen.
Så må der legesPå Skolen på Grundtvigs­vej har der siden oktober sidste år været forbud mod brug af mobiler fra klokken syv om morgenen til 17 om eftermidda­gen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark