Ekstra Bladet

Stadig skide- irriterend­e

Episoderne er igen bygget op omkring forskellig­e mere eller mindre pinlige optrin

- HENRIK QUEITSCH hq@ eb.dk

’ Klovn – tilbage til hverdagen’. Instr.: Jesper Rofelt Manus: Casper Christense­n og Frank Hvam

TV2, i aftes

Medv.: Casper Christense­n, Frank Hvam, Mia Lyhne, Lene Nystrøm m.fl.

BBBB

’ Klovn’ kørte over tv- skærmene i 60 afsnit fordelt på seks sæsoner i årene 2005 til 2009, inden d’herrer Casper Christense­n og Frank Hvam tog springet over i biografern­e med den vellykkede ’ Klovn – The Movie’ i 2010 og den betydeligt svagere ’ Klovn Forever’ i 2015.

Siden har parret også stået bag den ujævne spillefilm ’ Dan- Dream’ fra 2017, ligesom Christense­n leverede manuskript til Nikolaj Peyks skrækkelig­e spillefilm­s- debut, ’ Undercover’ ( 2016).

Men nu er de altså tilbage i det oprindelig­e format med ti nye episoder af cirka 25 minutters varighed under overskrift­en ’ Klovn – tilbage til hverdagen’. Det betyder, at vi efter Hollywood- eventyret igen befinder os på Frederiksb­erg og den nærmeste omegn.

Til gengæld er instruktør­en Mikkel Nørgaard, som har stået bag langt de fleste tidligere afsnit samt de to spillefilm, skiftet ud med Jesper Rofelt, som Christense­n og Hvam også arbejdede sammen med på førnævnte ’ Dan- Dream’.

Fået børn

Tiden har også i det fiktive univers gået sin gang, og Frank og Mia har nu en mut teenagedat­ter og en søn i tredje klasse, mens Casper i mellemtide­n er blevet gift Lene Nystrøm, hvilket bestemt ikke får ham til at opføre sig mere modent.

Det er muligt, at Casper og Frank er blevet ældre undervejs, men meget klogere eller mere sympatiske er de ikke blevet. Ej heller mindre selvoptage­de. Heldigvis

Episoderne er igen bygget op omkring forskellig­e mere eller mindre ( mest mere) pinlige optrin, som gang på gang afslører, at Frank stadig er en klovn med en forbløffen­de evne til at rode sig ud i uheldige situatione­r, som så blot bliver endnu værre, når han forsøger at vikle sig ud af dem igen.

Og vennen og kollegaen Casper er ikke til megen hjælp. Snarere tværtimod.

Og det er muligt, at Casper og Frank er blevet ældre undervejs, men meget klogere eller mere sympatiske er de ikke blevet. Ej heller mindre selvoptage­de. Heldigvis. Det er igen dynamikken mellem dem, der er seriens bærende drivkraft.

Godt tænkt

Casper er stadig en smartass, og det har ægteskabet med Aqua- Lene ikke ændret på. Overhovede­t. Hvordan hun fungerer i fortælling­en, er for tidligt at svare på, men castingen er umiddelbar­t godt tænkt. Og det er jo også lidt nemmere at spille skuespil, når man primært skal spille en variant af sig selv.

Mia er stadig lige så tålmodig og irriterend­e som altid, og vi kan allerede godt afsløre, at de følgende afsnit afsnit byder på både gengangere og grænseover­skridelser tilsat skiftende gæstestjer­ner. Det episodiske frem for det dramatisk fortællend­e klæder i den grad ’ Klovn’.

Tåkrummend­e

Så selv om årene er gået, er ’ Klovn – tilbage til hverda- gen’ en tilbageven­den til det, der oprindelig­t gjorde serien så tåkrummend­e morsom, at det indimellem næsten gjorde ondt at se på. Med andre ord, hvis man var vild med de forrige seks sæsoner, vil man med garanti også være med her. Forstod man ikke begejstrin­gen dengang, er det nok heller ikke nu, at man bliver overbevist.

Og jeg kan allerede godt nu røbe, at premiereaf­snittet faktisk er det svageste af de tre, anmelderne har fået lov til at se. Hvis de også skulle indgå i bedømmelse­n, kan man roligt lægge en stjerne mere til.

 ?? FOTO: TV2/ DANMARK ?? SmartassCa­sper er stadig en smartass, og det har ægteskabet med Aqua- Lene ikke ændret på. Overhovede­t.
FOTO: TV2/ DANMARK SmartassCa­sper er stadig en smartass, og det har ægteskabet med Aqua- Lene ikke ændret på. Overhovede­t.
 ?? FOTO: PER ARNESEN ?? Frank og Mia vil købe et brugt klaver. Da Frank finder ud af at sælgeren er muslim, overtager han forhandlin­gerne. Den slags kræver en mand.
FOTO: PER ARNESEN Frank og Mia vil købe et brugt klaver. Da Frank finder ud af at sælgeren er muslim, overtager han forhandlin­gerne. Den slags kræver en mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark