Ekstra Bladet

Lyt til Albright

-

Madeleine Albrights nye bog, ’ Fascisme – en advarsel’, er nok værd at læse, for hun beskriver, at verden er ved at gå i opløsning nøjagtigt som før Første Verdenskri­g og før Anden Verdenskri­g.

Hun er født i Prag, men blev udenrigsmi­nister i USA. Hun har et klarsyn på verden i dag, fordi hun kan sammenlign­e hele forløbet op til krigene med opbrud over hele linjen i alle dele af verden.

Jeg ser desværre det samme nu, som verden ser ud med ufred over hele linjen.

Her i Danmark tør ingen sætte en stopper for muslimerne­s krav. Senest ved debatten om den underlige lov om maskerings­forbud, som slet ikke burde være der, da alle, der ønsker at bo her, vel som en selvfølgel­ighed burde gøre hvad som helst for at leve op til samfundets rimelige krav om at integrere sig, lære kulturen at kende sig og blande sig med os andre.

Hvad har det med Albrights bog at gøre? Jo, desværre står vi i samme situation som før de to verdenskri­ge. For Europa kan ikke magte den overvælden­de indvandrin­g af mennesker, som slet ikke kender til demokrati.

Folkestyre kendes slet ikke i mange mellemøstl­ige eller afrikanske lande – derfor den store forskel på de forskellig­e befolkning­sgrupper, der vil have deres liv, som det var i hjemlandet.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: AP ?? Madeleine Albright advarer i sin nye bog om, at demokratie­t er skrøbeligt.
FOTO: AP Madeleine Albright advarer i sin nye bog om, at demokratie­t er skrøbeligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark