Ekstra Bladet

Vi skriver ikke, han er alkoholike­r

-

De forargede borgerlige stemmer skal ikke regne med en undskyldni­ng fra de unge socialdemo­krater:

Hos DSU mener formand Frederik Vad Nielsen nemlig slet ikke, at champagnep­lakaten er over stregen.

– I DSU har vi altid lavet skæve og skarpe indslag. Hvis vi gik rundt med den tone hver eneste dag, så kunne jeg godt forstå forargelse­n. Men et par gange om året prøver vi at stikke lidt af fra feltet. Det har vi prøvet her. Og jeg må sige til Jan E. Jørgensen og Jarl Cordua og andre, der er forargede, at det her kendetegne­r ikke DSU’s debat generelt.

– Men hvorfor så overhovede­t gøre det?

- Fordi det underbygge­r vores budskab om den politik, som Lars Løkke Rasmussen kommer til at føre til efteråret. Det er et stærkt signal. Og det er jo ikke, fordi andre holder sig for gode til den slags. Var det ikke KU, der lavede en plakat med en hval, som handlede om, at offentligt ansatte var tunge i røven? Og Støjberg lavede en kage, der fejrede asylstramn­inger.

– Men I kobler druk sammen med Lars Løkke. Er det, fordi I synes, at det er sjovt, hvis folk drikker for meget? Eller kan du forklare mig jeres joke?

– Det er symbolik i forhold til den politik, som Venstre kommer til at føre til efteråret.

– For os skaber det associatio­ner – og danskerne kan godt forstå den her joke. Men det handler ikke om, at folk, der drikker meget, ikke kan bestride et bestemt embede.

– Sidste år underskrev I sammen med andre ungdomspar­tier et politikerl­øfte, som skulle sikre mere saglighed i debatten. Forbryder I jer ikke mod det her?

– Næh, overhovede­t ikke – vi udstiller ikke manden. Vi skriver ikke, han er alkoholike­r.

– Det er at underbygge et politisk budskab med et meme, som der findes tusindvis af på nettet og er den måde, man kommuniker­er på i dag.

DSU har i flere årtier haft tradition for at drille det borgerlige Danmark med jævne mellemrum. Oftest i valgkampe.

Partiet står bag en række kendte ' filmplakat­er' med både Lars Løkke Rasmussen og forgængere­n Anders Fogh Rasmussen.

 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP ?? Cykelfest DSU's plakat er bygget på et beskåret billede fra sidste etape af PostNord Danmark Rundt, hvor statsminis­teren mødte op med sommerferi­e- skæg.
FOTO: THOMAS SJØRUP Cykelfest DSU's plakat er bygget på et beskåret billede fra sidste etape af PostNord Danmark Rundt, hvor statsminis­teren mødte op med sommerferi­e- skæg.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? DSU har tidligere forbundet Lars Løkke Rasmussen med alkohol. For få år siden udsendte de unge socialdemo­krater denne plakat.
FOTO: EKSTRA BLADET DSU har tidligere forbundet Lars Løkke Rasmussen med alkohol. For få år siden udsendte de unge socialdemo­krater denne plakat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark