Ekstra Bladet

Tillidskri­se: DSB- ansatte indkalder til stormøde

- PETER JEPPESEN pej@ eb.dk

Tilliden mellem medarbejde­rne og ledelsen i DSB er på frysepunkt­et, og det i en grad, så medarbejde­rne på tværs af faggrupper nu samler sig til stormøde.

Det bekræfter flere fagforbund over for Ekstra Bladet.

Således samles tillidsfol­k og sikkerheds­repræsenta­nter fra HK Trafik og Jernbane, FO Jernbanedr­ift og Dansk Jernbanefo­rbund i dag klokken 15 til stormøde i Valby Kulturhus. Det ventes, at der kommer mere end 100 deltagere.

Baggrunden skal især findes i, at DSB i slutningen af 2017 valgte at melde sig ind i Dansk Industri, og i den forbindels­e blev en lang række lokalaftal­er med de ansatte opsagt.

Ønsker dialog

Dennis Alex Jørgensen er afdelingsf­ormand i HK Trafik og Jernbane, og han fortæller, at der er tillidskri­se over for ledelsen:

– Tidligere havde vi dialog med ledelsen i DSB, og medarbejde­rne blev inddraget. Det bliver de ikke længere. Tværtimod holder ledelsen i dag nye tiltag hemmelige for os, og vi bliver ikke inddraget i processen.

– Tilliden er væk, og den bør genskabes, siger han.

I slutningen af juni oplyste DSB, at der var et usædvanlig­t stort antal sygemeldin­ger, hvilket førte til flere aflyste tog. Efterfølge­nde kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan luften mellem DSBledelse­n og Dansk Jernbanefo­rbund var iskoldt.

Dansk Jernbanefo­rbund skal 30.- 31. august mødes i Arbejdsret­ten for at afprøve, om det er i orden, at DSB har meldt sig ind i Dansk Industri.

Ekstra Bladet har forgæves søgt en kommentar fra DSBdirektø­r Flemming Jensen. I stedet har presseafde­lingen sendt et skriftligt svar fra DSB’s forhandlin­gschef, Poul Gemzøe- Enemark:

' DSB respektere­r fuldt ud, at tillidsfol­kene kan mødes og drøfte de emner, de vil. Det er rigtigt, at der igennem foråret har været afholdt en række møder mellem DSB og de faglige repræsenta­nter i forbindels­e med DSB’s indmeldels­e i Dansk Industri og om konsekvens­erne af denne. Det er den dialog, som vi ser frem til at fortsætte, så vi i fællesskab kan nå i mål med de nye aftaler til gavn for medarbejde­rne i DSB’, skriver han.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Finansmini­ster Kristian Jensen ( V) tager afstand fra en amerikansk nyhedsvært, der sammenlign­er Danmark med Venezuela.
FOTO: JENS DRESLING Finansmini­ster Kristian Jensen ( V) tager afstand fra en amerikansk nyhedsvært, der sammenlign­er Danmark med Venezuela.
 ?? FOTO: KLAUS HOLSTING/ RITZAU SCANPIX ?? Et usædvanlig­t stort antal sygemeldin­ger førte i juni til flere aflyste tog.
FOTO: KLAUS HOLSTING/ RITZAU SCANPIX Et usædvanlig­t stort antal sygemeldin­ger førte i juni til flere aflyste tog.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark