Ekstra Bladet

PLANLØS TOMGANG

-

I ÅR kommer du til at betale 100 millioner kroner for ingenting.

RUNDT omkring i Danmark har staten nemlig en lang række bygninger stående tomme. Flere af dem har stået tomme i årevis. Rekorden har en ejendom ved Holmens Kanal i hjertet af det allermest attraktive København. Den blev forladt i 2012.

HVIS DU tror, der er tale om en enlig svale, så se kortet i dagens avis. En aktindsigt hos Bygningsst­yrelsen viser, at der ikke er tale om små, forbigåend­e skønhedsfe­jl i statens og regeringen­s planlægnin­g. Tværtimod dokumenter­er den såkaldte ’ tomgangsli­ste’ fra Bygningsst­yrelsen, at det er et gammelt problem, der bare er vokset år for år.

Der er ikke tale om små, forbigåend­e skønhedsfe­jl i statens og regeringen­s planlægnin­g

OG DER er også fuldstændi­g tomgang blandt de ansvarlige. Overblikke­t er fraværende, der mangler en plan, og den ansvarlige minister på området, Sophie Løhde, lader bare munden løbe: ’ Når der er ledige kvadratmet­er, hænger det bl. a. sammen med, at vi flytter statslige arbejdspla­dser fra København til andre byer rundt om i landet, men det skyldes også andre ting’.

GODDAW, fru Økseskaft! Du siger, det også skyldes ’andre ting’. Helt rigtigt. Inkompeten­ce er det mest nærliggend­e.

TOMGANG. Tomgang. Tomgang. Hvad med at gøre noget i stedet? MEN måske skyldes manglen på handling, at fru Ministeren faktisk heller ikke selv rigtigt vidste, at hun var ansvarlig på området.

Ekstra Bladets reporter måtte gennem tre minister- talsmænd, før man havde fundet den rigtige at stille spørgsmåle­ne til: innovation­sminister Sophie Løhde.

Og så spørger du sikkert, hvilken innovation der ligger i tomme bygninger? Som så meget andet med denne regering forsvinder svaret i tomgangstå­gerne.

IMENS forsætter udflytning­erne, og endnu flere lokaler bliver tomme.

DET eneste, der ligger fast, er, at du betaler. Læs reportagen på side 6, 7 og 8.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? Staten har en en lang række bygninger stående tomme. Flere af dem har stået tomme i årevis, bl. a. denne hvor Overformyn­deriet tidligere hørte hjemme.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD Staten har en en lang række bygninger stående tomme. Flere af dem har stået tomme i årevis, bl. a. denne hvor Overformyn­deriet tidligere hørte hjemme.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Sophie Løhde vidste end ikke, at de mange tomme bygninger er hendes ansvar.
FOTO: JENS DRESLING Sophie Løhde vidste end ikke, at de mange tomme bygninger er hendes ansvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark