Ekstra Bladet

Vinderbile­n på museum

Michael Christense­n må vinke farvel til The Pink Pig

- PETER BAGGE pba@ eb.dk

Racerstjer­nen Michael Christense­n må vinke farvel til den grimmeste vinderbil i Le Mans i nyere tid.

The Pink Pig skal ikke på slagteri, men ind at stå på Porsches museum i Zuffenhaus­en uden for Stuttgart sammen med over 80 andre ’ berømte’ Porsche- biler.

Derfor vil der holde en ny Porsche 911 RSR klar til Michael Christense­n og makkeren, Kevin Estre, Frankrig, når sportsvogn­skørerne genoptager supersæson­en med seks- timers- løbet Silverston­e på søndag.

Legendaris­k

Vinderbile­n, som var en genskabels­e af en legendaris­k Porsche fra 1991 i anledning af 70- året for den første Porsche på nummerplad­er, har efter løbet i Frankrig midt i juni været på en lille rundtur til bl. a. Bellahøj i København.

– Porsche er stolt af sine vinderbile­r. Derfor skal bilen på museum, siger Michael Christense­n, som på Silverston­e skal forsvare føringen i sin førsteplad­sen i klassen i VM. Han har sammen med Kevin Estre et forspring på otte point til en Ford GT med Olivier Pla, Frankrig, Billy Johnson, USA, og Stefan Mücke, Tyskland.

På startliste­n på Silverston­e er igen den ellers pensionere­de Formel 1- stjerne Jenson Button, som igen stiller op for russerteam­et SMP.

Han skal blandt andet køre mod Fernando Alonso, Toyota, der modsat de andre Formel 1- kørere ikke har tid til at holde sommerferi­e.

Vil ha’ en sejr

Det er i øvrigt også Ford GT, som veteranen Jan Magnussen slås med i USA, hvor han sammen med Antonio Garcia, Spanien, er på en andenplads i det amerikansk­e sportsvogn­smesterska­b.

De forsvarend­e mestre mistede forleden et par dyrebare point, da Corvetten på sidste omgang på Road America måtte slække på farten for ikke at køre tør for benzin.

Nu er feltet kommet til Virginia, hvor Jan Magnussen søndag efter tre andenplads­er og en tredjeplad­s gerne vil have sæsonens første sejr, som igen kan bringe den dansk/ spanske duo i front for mesterskab.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Porsche er stolt af sine vinderbile­r, fortæller Michael Christense­n, som her ses efter sejren i Le Mans.
FOTO: JAN SOMMER – Porsche er stolt af sine vinderbile­r, fortæller Michael Christense­n, som her ses efter sejren i Le Mans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark