Ekstra Bladet

NÆSTE GANG ORDNER VI BRØNDBY

Forløsning i Esbjerg efter Joni Kauko sikrede sæsonens første sejr

-

De seneste syv dage skriver sig blandt de bedste uger i Esbjergs historie.

I tirsdags solgte klubben stortalent­et Anders Dreyer til Brighton for 17 mio. kr. - og en uge senere beviste vestjydern­e, at de dermed ikke havde solgt muligheder­ne i Superligae­n, da de uden Dreyer hentede sæsonens første sejr.

Væk var de defensive koks, da lokalrival­erne Sønderjysk­e blev sænket 1- 0.

Afgørelsen signeret finske Joni Kauko, der dukkede op som en anden erfaren angriber tæt under mål og scorede med ydersiden, da der resterede 16 minutter. Anden kamp i træk med scoring fra den defensivt orientered­e finne.

Mere offensiv

– Jeg har fået en lidt mere offensiv rolle de seneste kampe, men det er ikke fordi jeg er vant til at score mål så hyppigt, smilede matchvinde­ren efter kampen som følte, at sejren var en forløsning og fortjent belønning efter en stribe gode kampe.

Vi har været gennem meget ’shit’ og har fået mange slag i hovedet i sæsonens indledning

– Det viser stor mental styrke, at vi får ud og gør det her efter en uge, hvor vi først smed en stor føring mod Randers og siden solgte den største profil i klubben. Det viser at der er meget mere i holdet.

– Det her var den første af mange – næste gang mod Brøndby, smilede den målvarme finne.

Emmanuel Oti kronede en stærk periode på venstre flanke med at finde backen Jesper Lauridsen i et fremstød i Sønderjysk­es felt – og hans tværafleve­ring listede finnen sikkert i nettet og vendte den nervøse stemning på tribunerne i Esbjerg til jubel.

Fuldt fortjent

For det var fuldt fortjent udbytte for oprykkerne, at de omsider fik hul på bylden oven på stor dominans efter pausen.

– Inden de her to kampe var følelsen lidt, at vi havde brug for seks point for at få kontakt. Det lykkedes ikke mod Randers FC, derfor var det stort for os, at det gik i aften, sagde matchvinde­ren. På forhånd var kampen ble- vet imødeset med stor spænding af vestjydern­e oven på salget af Anders Dreyer.

Topscorere­n sikrede med sit hattrick i playoff- kampen mod Silkeborg vestjydern­e oprykning, og det var vanskeligt at se Esbjerg lukket hullet efter kæmpe- salget uproblemat­isk.

Men vestjydern­e rejste sig som hold, og trådte op på pladsen som storebror i det sydjyske.

Var et hold

– Dreyer var fantastisk og ethvert hold har brug den slags individual­ister. Men vi må ikke glemme at Anders Dreyer også var en holdspille­r. Derfor var det vigtigt for mig at se, at vi stadig funge- rede som hold. Det var opløftende.

– Vi har været gennem meget ’shit’ og har fået mange slag i hovedet i sæsonens indledning. Men selv om tin- gene ikke lige er gået som vi har drømt om, så beviser den her kamp, at vi har stor styrke, mente Joni Kauko.

 ?? FOTO: JOHN RANDERIS/ RITZAU SCANPIX ?? Mental styrke– Det viser stor mental styrke, at vi får ud og gør det her efter en uge, hvor vi først smed en stor føring mod Randers og siden solgte den største profil i klubben, mente målscorer Joni Kauko.
FOTO: JOHN RANDERIS/ RITZAU SCANPIX Mental styrke– Det viser stor mental styrke, at vi får ud og gør det her efter en uge, hvor vi først smed en stor føring mod Randers og siden solgte den største profil i klubben, mente målscorer Joni Kauko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark