Ekstra Bladet

Det er et drømmejob

-

Hos ejerne af Second Female, der er et tøjmaerke i mellempris­klassen til kvinder, kan man også maerke succesen. I løbet af de seneste tre år har virksomhed­en samlet set tjent 29 millioner kroner.

– Det er virkelig et drømmejob. Jeg har aldrig vaeret drevet af penge, men af passionen og kaerlighed­en til tøj. Jeg ved godt, at det lyder lidt poppet, men det er sandheden.

– At man så har vaeret så heldig og privileger­et med at kunne kombinere hobby og drømmejob med, at man kan tjene mange penge, er jo bare fantastisk og heldigt, siger Preben Laust Jørgensen, som sammen med Steen Holtermann ejer det populaere tøjmaerke.

Før de startede virksomhed­en i 2000, havde de begge vaeret involveret i tøjbranche­n. Men det var først omkring 2008 med et strategisk­ifte, at forretning­en for alvor tog fart.

I stedet for at producere tøjet i ekspres-tempo gik firmaet nu mere traditione­lt til vaerks med fire kollektion­er om året.

På den måde kunne de få ordrer ind fra kunder i god tid og samtidig lave en fuld kollektion og ikke bare bluser, skjorter og kjoler som tidligere.

– Det er en ret stor gambling at producere, inden man har fået sine ordrer. Derudover kunne vi også stå staerkere i udlandet, når vores kollektion­er også indebar for eksempel strik, bukser, sko og jakker og så videre, fortaeller Preben Laust Jørgensen.

Hårdt arbejde

Netop eksporten til udlandet har vaeret en altafgøren­de faktor for firmaets succes.

– Vi er blevet transforme­ret fra at vaere et mindre og meget lokalt dansk brand til at blive en mere internatio­nal spiller på det europaeisk­e marked, forklarer Preben Laust Jørgensen.

De startede med at eksportere til Skandinavi­en, og så fulgte Holland, Tyskland, Italien, Spanien og Beneluxlan­dene. Salget er størst i Danmark og Norge, mindst i Sydeuropa.

At nå helt dertil kraevede dog hårdt arbejde og en masse messe-besøg.

– Først og fremmest var vi på den danske messe i rigtig mange år. Her var der internatio­nale og skandinavi­ske indkøbere. Vi tog også ned på en gigantisk messe i Berlin og prøvede lykken.

– Vi ville finde ud af, om vores varer ikke også duede dernede. Og det viste sig jo, at det gjorde de.

– I dag er vi repraesent­eret på messer i Berlin, Amsterdam og London og selvfølgel­ig stadigvaek på messen i København, fortaeller Preben Laust Jørgensen. Den danske modebranch­e har aldrig vaeret bedre kørende end nu, når det kommer til omsaetning. Mens den samlet set i 2014 lå på 40 milliarder kroner, var den i 2017 på 45 milliarder kroner, viser tal fra Dansk Mode & Textil.

Danskernes købelyst er dog den samme og er stort set uaendret fra år til år. Stigningen skyldes derfor udelukkend­e den øgede eksport af dansk tøj.

Isaer Tyskland står for en stor del af tøjindkøbe­t i Danmark. Herefter følger Sverige, Holland og Norge.

Jeg har aldrig vaeret drevet af penge, men af passionen og kaerlighed­en til tøj

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST ?? Europaeern­e har for alvor fået øjnene op for dansk mode, blandt andet Ganni, der forleden leverede et fremragend­e show under modeugen i København.
FOTO: MARTIN SYLVEST Europaeern­e har for alvor fået øjnene op for dansk mode, blandt andet Ganni, der forleden leverede et fremragend­e show under modeugen i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark