Ekstra Bladet

MANGEMILLI­ONAER PÅ MODE

Modeskaber­en Kim Hyldahl har på bare syv år skabt en af de mest indbringen­de selskaber i den danske modebranch­e

-

Han begyndte som ekspedient i en tøjforretn­ing i Esbjerg, gjorde derefter karriere i tøjgigante­n Bestseller og blev senere selvstaend­ig og gik konkurs.

Det lyder måske ikke umiddelbar­t som de rette ingrediens­er i opskriften på et dansk modeeventy­r, men Kim Hyldahl er ikke sådan at slå ud.

Efter nedturen lånte han penge af familien og stiftede tøjfirmaet Mos Mosh sammen med en kompagnon, som han senere købte ud – og på bare syv år skabte han en af branchens helt store succeser, der sidste år blev solgt for flere hundrede millioner kroner til den tyske kapitalfon­d Findos Investor.

Ingen vilde udskejelse­r

Ekstra Bladet har gennemgået de nye regnskaber, der afslører, at Kim Hyldahl har kunnet haeve i omegnen af 200 mio. kr. for salget. Succesen er dog ikke steget den fornuftige esbjergens­er til hovedet.

– Min kone har fået et nyt ur, og jeg har fået en ny jakke. Det er det.

– Jeg er bedst til at lave tøj. Jeg er også blevet spurgt, om jeg nu skal ud og investere i noget. Men jeg vil fokusere på Mos Mosh og vores naeste rejse sammen med Findos. Her skal jeg bruge mine kraefter, fortalte Kim Hyldahl til JydskeVesk­ysten efter salget.

– Jeg vil egentlig helst ikke frem i rampelyset. Jeg har købt mottoet om, at den som lever stille, lever godt. Men vi har ikke helt kunne undgå at blive trukket frem, fordi vi har performet i så mange år, forklarede han til avisen.

Kim Hyldahl er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­e.

Min kone har fået et nyt ur, og jeg har fået en ny jakke. Det er det

 ?? ARKIVFOTO: MICHAEL DROST-HANSEN ?? Kim Hyldahl (tv.) har kunnet haeve i omegnen af 200 millioner kroner for salget af modefirmae­t Mos Mosh, som han har gjort til en succes på bare syv år.
ARKIVFOTO: MICHAEL DROST-HANSEN Kim Hyldahl (tv.) har kunnet haeve i omegnen af 200 millioner kroner for salget af modefirmae­t Mos Mosh, som han har gjort til en succes på bare syv år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark