Ekstra Bladet

Godt jeg ikke vidste at Treo var der

- CHRISTIAN ØRTOFT FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ortoft@eb.dk

’Fuck Britney! Birthe vaelter Smukfest.’

Sådan lød overskrift­en på Thomas Treos anmeldelse af Birthe Kjaer på ekstrablad­et.dk, da den garvede anmelder kvitterede med fire stjerner efter veteranens optraeden torsdag eftermidda­g.

Ekstra Bladet havde derfor sat den 69-årige sanger staevne på Skovshoved Hotel nord for København, hvor vi overrakte hende anmeldelse­n indrammet – og Birthe Kjaer lyste helt op, da snakken faldt på den omdiskuter­ede anmeldelse.

Alle blev glade

– Jeg var backstage, og jeg fik en sms om, at jeg skulle se på Ekstra Bladets anmeldelse. Så gik jeg ind på den, og jeg sad sammen med mit orkester. Og så stod der bare: Fuck Britney! Det var en voldsom overskrift, men vi var meget oppe at køre over den. Alle blev glade.

Det er sjaeldent, at Birthe Kjaer og bandet bliver anmeldt, og hun er glad for, at hun ikke havde fået nys om, at Thomas Treo var at finde blandt publikum.

– Hvis jeg vidste, at det var ham, der skulle anmelde mig, så havde mine ben rystet en del. Så havde jeg troet, jeg ville få min røv på komedie.

Selvom Birthe Kjaer runder 70 til september, og i samme måned kan fejre 50års jubilaeum for udgivelsen af sin første plade, kan den populaere popsangeri­nde maerke, at hun de senere år har nydt større respekt ude i landet end nogensinde før.

Respekt

– Jeg kan maerke det ved, at andre kunstnere kommer over, når jeg er ude at spille. Så kender de mig, og jeg kan maerke, at de respektere­r mig.

Ud over fire stjerner i både Ekstra Bladet og Politiken blev Birthe Kjaer haedret med Polka Verner Legatet, der er Smukfests egen pris, som hun måtte dele med den fynske sangerinde MØ.

Til september tager Birthe Kjaer ud i landet på jubilaeums­turné, hvor hun skal spille 21 koncerter landet over.

Gummibåden

Birthe Kjaer er hottere end nogensinde før, men det er en aeldre traver, der traekker fans til koncertste­derne, hvis man spørger stjernen.

– Min røde gummibåd kører på 25. år, og da den kom frem igen, troede jeg, at den kun holdt maksimalt to år.

Og den 69-årige Birthe er ikke bleg for at indrømme, at hun er glad for, at hun stadig kan turnere rundt i landet med nummeret.

– Den bølge af nostalgi rider jeg i den grad stadig med på. Og jeg er så heldig, at jeg stadig er frisk nok til at høste frugterne endnu en gang.

– Jeg har nok tre sange, som flere generation­er kan synge med på, slutter Birthe Kjaer.

 ??  ?? I glas og rammeBirth­e Kjaer er meget glad for Treos anmeldelse. Her er det papiravise­n indrammet fra samme dag.
I glas og rammeBirth­e Kjaer er meget glad for Treos anmeldelse. Her er det papiravise­n indrammet fra samme dag.
 ??  ?? Treos anmeldelse på ekstrablad­et.dk.
Treos anmeldelse på ekstrablad­et.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark