Ekstra Bladet

DF slaekker på fyringstru­ssel

DF taler med knap så store bogstaver to måneder efter truslen om at fyre aeldremini­ster Thyra Frank

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX

Det var naermere et vink med en vognstang til regeringen om at traekke i arbejdstøj­et, da aeldreordf­ører Jeppe Jakobsen (DF) tilbage i juni truede med at vaelte aeldre-minister Thyra Frank (LA).

Et signal om, at Dansk Folkeparti ’er uendeligt traette af, at regeringen er fuldstaend­ig ligeglad med aeldreområ­det’, lyder kritikken fra DF-ordføreren.

Over for Ekstra Bladet 20. juni lød det ellers fra Jeppe Jakobsen, at han var klar til at fremsaette et mistillids­votum i Folketings­salen, hvis ikke Thyra Frank tog sig selv i nakken.

Ordføreren ville se konkrete tiltag på aeldreområ­det fra ministeren, og det skulle ske før 1. november.

Tommer trusler

Tirsdag talte DF dog med knap så store bogstaver og neddrosled­e truslerne om en fyreseddel.

– Nu handler det mere om, at Dansk Folkeparti mener, at aeldremini­ster-posten bør nedlaegges af Lars Løkke, hvis den alligevel ikke tjener et formål.

– Man skal ikke spille sådan et kort af haende. At man er klar til at stille et mistillids­votum. Men det er bare ikke det, der er det grundlaegg­ende problem. Det er regeringen, der ikke har en politik på det her område, siger han.

– Men der er ikke en eller anden dato for, hvornår der bliver gjort noget op, nej. Det er formålsløs­t, så laenge statsminis­teren vil udpege en ny minister på området. Vi kan godt udstikke et mistillids­votum, men hvis der bare kommer en Thyra Frank version to, er vi jo ikke nået videre, siger Jeppe Jakobsen.

– Men hvorfor så overhovede­t komme med truslen omgang?

– For at sende et signal til regeringen om, at Dansk Folkeparti er uendeligt traette af, at regeringen er fuldstaend­ig ligeglad med aeldreområ­det.

– Så det var en tom trussel?

– Det var ikke en tom trussel. Det er ikke sådan, at man bare kan vaere fuldstaend­ig ligeglad med sit parlamenta­riske grundlag, siger Jeppe Jakobsen.

– Men hvad er der sket i mellemtide­n, for du fremlagde den her trussel, og nu vil du ikke gøre alvor af den alligevel?

– Da en journalist havde stillet mig det samme spørgsmål 100 gange, der valgte han den ene gang, hvor det kunne tolkes på den måde, at jeg synes, det var en rigtig god idé at fyre i første

Vi kan godt udstikke et mistillids­votum, men hvis der bare kommer en Thyra Frank version to, er vi jo ikke nået videre

Jeg kan ikke gøre noget ved det grundlaegg­ende problem. At statsminis­teren har oprettet en ministerpo­st, som der dybest set ikke er behov for

Thyra Frank. Det handler mere om, at der ikke er nogen grund til at have en aeldremini­ster, hvis der ikke er noget at lave.

– Hvad sker der så efter 1. november, hvis der ikke er ’vaesentlig­e forbedring­er’ for de aeldre i regeringen­s finanslovs­udspil?

– Godt spørgsmål. Jeg kan ikke gøre noget ved det grundlaegg­ende problem. At statsminis­teren har oprettet en ministerpo­st, som der dybest set ikke er behov for. Når man ikke har nogle ambitioner som regering. Vi har ikke nogen grund til at holde hånden over en minister, der ikke laver noget, men omvendt kan man også sige, at det er formålsløs­t at fyre ministre i ét vaek.

– Men vi lufter bare en kritik af, at når man er en liberal regering, der har så travlt med at sige, at folk skal vaere lidt mere effektive, når de er på arbejde, at så er det jo godt nok noget hyklerisk, at man selv har så ineffektiv­e folk i sin egen regering, siger Jeppe Jakobsen.

sen@eb.fk

 ??  ?? Skrabet bemandingA­Eldreminis­teren, Thyra Frank (LA), var tirsdag i samråd for at svare på, hvorfor bemandinge­n på danske plejehjem er så skrabet.
Skrabet bemandingA­Eldreminis­teren, Thyra Frank (LA), var tirsdag i samråd for at svare på, hvorfor bemandinge­n på danske plejehjem er så skrabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark