Ekstra Bladet

Frygter nye afbraendin­ger

-

Politiet i Göteborg jagter fortsat de gerningsma­end, der mandag aften forvandled­e flere parkerings­pladser til flammeinfe­rnoer.

Indtil videre er det kun lykkedes at anholde en 16årig dreng og en 21-årig mand i Frölunda efter de voldsomme urolighede­r.

De er begge sigtet for ildspåsaet­telse oplyser talsmand for det lokale politi, Hans Lippens til Ekstra Bladet.

Kun to anholdelse­r, men ...

Han forvisser om, at man på trods af de få anholdelse­r har flere spor at gå efter i sagen.

– Vi har gode oplysninge­r om mulige gerningsma­end. Vi har modtaget flere billeder samt videomater­iale fra vidner til forbrydels­erne, oplyser Hans Lippens.

De ramte områder kan sammenlign­es med nogle af de danske ghettoområ­der som Mjølnerpar­ken i København og Vollsmose i Odense.

Koncentrat­ionen af personer med anden etnisk herkomst end dansk er stor, arbejdsløs­heden høj og kriminalit­eten ligeså.

Og det er langtfra første gang, svenskerne oplever problemer i områderne, som vi i Danmark ville kategorise­re som ghettoer.

– Vi har oplevet lignende problemer de seneste syv-otte år i ugen op til skolestart efter sommerferi­en og i forbindels­e med andre ferier i løbet af skoleåret. Der er tale om områder, hvor man ikke er glad for at gå i skole, forklarer politi-talsmanden.

Jagter skolebørn

Mistanken retter sig dermed mod utilpassed­e unge i skolealder­en.

– Vi har haft problemer i flere år, men aldrig set noget lignende det, vi oplevede mandag aften.

Svensk politi har tirsdag opfordret foraeldre til at holde deres børn inde samt voksne til at gå på gaden for at forhindre nye episoder natten til onsdag.

 ??  ?? – Det er blevet sådan, efter de lukkede den lokale politistat­ion, fortaeller Eva Lott Ax, mens hun snakker situatione­n med veninderne Victoria Olsson og Agnethe Eng.
– Det er blevet sådan, efter de lukkede den lokale politistat­ion, fortaeller Eva Lott Ax, mens hun snakker situatione­n med veninderne Victoria Olsson og Agnethe Eng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark