Ekstra Bladet

Ekt timing verigedemo­kraterna

-

lbrande i de belaVestsv­erige kunne et på et bedre tidsgedemo­kraternas Åkesson. erkritiske underke Rigsdagsva­lg, len 9. september, men med de øvrige eborg for at deltarrund­e. gså lige til højreelfri­serede svenkampen, sine fire t politiesko­rte til den Frölund for sigtige skaderne. vi får styr på imgivet politiet de r behov for, tordEkstra Bladet inpå gerningsst­edet med de udbraendte biler som dramatisk bagtaeppe.

Kan give statsminis­teren dødsstødet

Sverigedem­okraten havde dog svaert ved at skjule sit smil. Mandagens begivenhed­er kan nemlig vaere med til at give dødsstødet til den siddende statsminis­ter Stefan Löfven og samtidig sende Sverigedem­okraterna på himmelflug­t.

Ifølge ph.d., historiker og ekspert i nordiske forhold Lars Hovbakke, der følger den svenske valgkamp taet, er timingen perfekt for Sverigedem­okraterna.

– Det ser ud til, at de får en jordskreds­sejr ved det kommende valg, og hvis urolighede­rne fortsaette­r, kan det vaere med til at gavne dem yderligere, vurderer Hovbakke.

På trods af at Sverigedem­okraterna ved det seneste valg i 2014 fik naesten 13 procent af stemmerne, har de i den forgangne valgperiod­e vaeret stort set uden parlamenta­risk indflydels­e.

Alligevel, ser det ud til, at endnu flere svenskere vil saette deres kryds ud for dem 9. september. I visse prognoser spås mere end 20 procent.

– Sverigedem­okraternas vedholdenh­ed har givet dem mange vaelgere, fordi de ikke er gået på kompromis med deres politik på trods af, at det i den seneste valgperiod­e ikke har ført til reel politisk indflydels­e.

– Det er slet og ret en katastrofe for statsminis­ter Löfven, forklarer Lars Hovbakke.

 ??  ?? Politiet har en mistanke om, at det var en koordinere­t aktion via de sociale medier. På kort tid blev mere end 80 biler sat i brand, mens andre 40 bliver blev smadret med blandt andet sten.
Politiet har en mistanke om, at det var en koordinere­t aktion via de sociale medier. På kort tid blev mere end 80 biler sat i brand, mens andre 40 bliver blev smadret med blandt andet sten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark