Ekstra Bladet

Populaer prins

Prins Henriks elskede franske vinslot er stadig et tilløbssty­kke blandt danske turister

-

– Det har vaeret en rigtig god sommer.

Sådan lyder det begejstret fra Olivier Lesenecal, tidligere sekretaria­tsfuldmaeg­tig for prins Henrik, der er tilsynsfør­ende på Château de Cayx.

Prins Henriks død har nemlig på ingen måde betydet en nedgang i antallet af isaer danske turister, der laegger vejen forbi regentparr­ets sydfranske sommerslot, hvor dronningen for tiden holder ferie.

I løbet af den time, Ekstra Bladet er på pletten ved slottets souvenirbu­tik, vaelter det da også ind med solbrune og ferieklaed­te landsmaend, der skal se, om den afdøde prins’ vin nu også er noget vaerd.

Frederiks fans

Blandt dem er fire unge par i slutningen af 20’erne fra Storkøbenh­avn, der holder ferie ikke langt fra slottet.

Ingen af dem er dog royalister, forsikrer de. Og dog.

– Vi var da med til Royal Run, indskyder en af pigerne.

– Ja, vi er fans af Frederik, tilføjer en anden.

Men når man nu er i naerheden, ville det da vaere maerkeligt slottet.

– Man har det jo med at hylde danske ting, forklarer Simon, hvis forventnin­ger til Henriks vin, der i 80’erne blev omtalt lidet flatterend­e som raevepis, dog var helt i bund.

Men efter en smagsprøve i shoppen aendrede den opfattelse sig.

– Vi blev positivt overrasked­e, konstatere­r han, og det store selskab har da også investeret i en hel kasse. ikke at besøge

Når man nu er i naerheden, ville det da vaere maerkeligt ikke at besøge slottet

 ??  ?? En kasseSyv venner fra Storkøbenh­avn lagde vejen forbi Château de Cayx, hvor de investered­e i en kasse af Henriks vin. Fra venstre er det Simon, Pernille, Sune, Alberte, Jesper, Simon og Julie.
En kasseSyv venner fra Storkøbenh­avn lagde vejen forbi Château de Cayx, hvor de investered­e i en kasse af Henriks vin. Fra venstre er det Simon, Pernille, Sune, Alberte, Jesper, Simon og Julie.
 ??  ?? For 365 kroner kan man dufte af prins Henrik. Lidt endnu i hvert fald.
For 365 kroner kan man dufte af prins Henrik. Lidt endnu i hvert fald.
 ??  ?? Elisabeth Lemvigh, der er personlig assistent, og Jan Haugsted Petersen, der er hobbyvinav­ler, købte flere flasker vin.
Elisabeth Lemvigh, der er personlig assistent, og Jan Haugsted Petersen, der er hobbyvinav­ler, købte flere flasker vin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark