Ekstra Bladet

Han får usaedvanli­ge jobtilbud

- Ruus@eb.dk

giver den gas som finansmand, er han en aktiv fortaler for øget våbenkontr­ol, bedre uddannelse til afroamerik­anske drenge, atomar nedrustnin­g, mere effektiv immigratio­n og bekaempels­e af den øgede kriminalit­et i USA.

’Yes, we can’, var hans valgsprog i 2008. Den optimisme er der stadigvaek gode kontrakter og masser af penge i. Barack Obamas kommerciel­le succes undrer ikke USAekspert­en Mads Fuglede.

– Obama adskiller sig fra andre ekspraesid­enter ved, at han får nogle lukrative tilbud, som andre i hans situation ikke kommer i naerheden af – og han har sagt ja tak, siger Mads Fuglede.

Den danske kommentato­r haefter sig ved, at Barack Obama havde stor succes som historiefo­rtaeller og forfatter, allerede før han blev praesident. Samtidig har han en appel, der er dynamisk og attraktiv.

– Han har nogle bløde vaerdier og egenskaber, der er nemme at udnytte kommerciel­t, siger Mads Fuglede. Faerdig med toppolitik USA-eksperten vurderer, at Barack Obama som sine to nulevende, demokratis­ke forgaenger­e Bill Clinton og Jimmy Carter er dygtig til at udnytte sit navn og sine kontakter til at tjene penge og søge indflydels­e.

– For Obamas vedkommend­e har det vaeret en god blanding af at udføre politisk arbejde og sikre sin familie ved at indgå kontrakter og tjene masser af penge, siger Mads Fuglede.

– Kan man taenke sig, at han vender tilbage til toppolitik?

– Nej, det er jeg sikker på, at han ikke er interesser­et i, siger Mads Fuglede.

 ?? FOTO: JIM BOURG/RITZAU SCANPIX ?? PowerparMi­chelle og Barack Obama fotografer­et i flirtende samtale i år på et kunstgalle­ri i deres hjemby, Washington D.C. AEgteparre­t er godt i gang med at etablere en kolossal privatform­ue.
FOTO: JIM BOURG/RITZAU SCANPIX PowerparMi­chelle og Barack Obama fotografer­et i flirtende samtale i år på et kunstgalle­ri i deres hjemby, Washington D.C. AEgteparre­t er godt i gang med at etablere en kolossal privatform­ue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark