Ekstra Bladet

SEX-MORDER SKABTE FRYGT I FRANKRIG

En seriemorde­r stod bag en stribe voldtaegte­r og mord omkring Paris. Både børn og voksne blev ofre for den ukendte gerningsma­nd, der pludselig forsvandt

- TIM PANDURO

Cécile Bloch var en dygtig og velopdrage­n pige. Hver dag ved frokosttid gik den 11-årige mønsterele­v en lille kilometer fra sin skole og til familiens lejlighed på tredje sal på Rue Petit i den paene pariserfor­stad Fontainebl­eau.

De franske skolers spisefrikv­arter var indrettet efter, at elevernes mødre ventede derhjemme med maden. Så der var god tid til både at spise frokost og øve det violinspil, der gerne skulle ende med, at Cécile blev optaget på musikkonse­rvatoriet.

Begge hendes foraeldre havde arbejde, men hendes mor ringede hver dag omkring klokken 12 for at sikre, at datteren var kommet trygt frem.

5. maj 1986 blev telefonen ikke taget. Moderens bekymring blev til frygt, da et opkald til skolen afslørede, at Cécile ikke var mødt op den dag. Frygten blev til raedsel, da parret kom hjem og konstatere­de, at pigen og hendes skoletaske ikke var i lejlighede­n.

Et par timer senere blev Cécile Bloch fundet i kaelderen under lejligheds­komplekset. Voldtaget, dolket i brystet, kvalt og skjult under et taeppe.

Morderen blev set

Morderen havde forberedt sig grundigt. Den ene af ejendommen­s to elevatorer var blevet saboteret, og kaelderdør­enes låse var blevet blokeret, så der var fri adgang.

Da Céciles foraeldre forlod hjemmet klokken otte, kørte de i elevator med en koparret mand i 20’erne. Céciles storebror bemaerkede den samme mand i elevatoren 20 minutter senere.

Klokken 8.45 fangede han Cécile og tvang hende ned i kaelderen, da hun begav sig ud mod skolen.

Drabet er stadig uopklaret. Politiet har dna, en fantomtegn­ing og en hel del øjenvidner. For nok var Cécile hans første drabsoffer, men politiet forbandt hurtigt drabet med uhyggelig sag måneden inden.

Her var en syvårig pige i en anden paen forstad blevet hevet ud af en elevator og ført ned i kaelderen, hvor hun blev voldtaget. Forbrydere­n forsøgte at kvaele hende og troede sandsynlig­vis, at hun var død, da han stak af. Men hun overlevede.

Dna-test hørte dengang endnu fremtiden til. Men via morderens saed og et henkastet cigaretsko­d fik man klarlagt hans blodtype. Politiet tjekkede i hundredvis af mennesker, der matchede signalemen­tet eller var kendt for lignende forbrydels­er. Men enten havde de alibier, eller også matchede blodtypen ikke.

Brutalt dobbeltdra­b

I april året efter blev den 20-årige tyske au pair-pige Irmgard Müller og hendes arbejdsgiv­er, den 38-årige flymekanik­er Gilles Politi, myrdet.

Irmgard var blevet bundet i en korsfaeste­lses-lignende positur, inden hun blev kvalt med en improviser­et garrotte – et redskab, der består af en snor eller et reb og en genstand, der bruges til at stramme rebet om halsen med.

Gilles blev fundet kvalt på samme måde, men liggende på maven med haender og fødder bundet til hinanden. Den koparrede morder stod bag, men det blev først afsløret ved en dna-undersøgel­se i 2001.

Da 1987 var omme, forbandt man alene morderen med drabet på Cécile og en håndfuld voldtaegte­r begået mod små piger.

Stille siden 1994

I 1994 blev en lille pige voldtaget og mishandlet i pariserfor­staden Meaux. Hun blev voldtaget og mishandlet. Dna-spor bekraefted­e frygten: Den koparrede morder havde slået til igen.

Siden 1994 er der ikke fundet flere ofre. Om det skyldes, at den koparrede morder er død, sidder i faengsel, ganske enkelt er stoppet med at draebe eller blot har aendret fremgangsm­åde, ved ingen.

Forbrydere­n forsøgte at kvaele hende og troede sandsynlig­vis, at hun var død, da han stak af. Men hun overlevede

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark