Ekstra Bladet

KONSERVATI­VT KOLLAPS

-

DE KONSERVATI­VE kan ikke bryste sig af mange sejre, men partiet har dog konsekvent holdt den grønne miljøfane højt i den borgerlige lejr, og det har givet partiet en vis kredit.

FAKTISK vil vi vove at påstå, at miljøet er det eneste område, hvor de konservati­ve sådan for alvor

deres fodaftryk. Men det vil partileder Søhar sat ren Pape Poulsen nu saette over styr.

INTELLIGEN­SIAEN i det lille konservati­ve parti har brugt ferien til at regne ud, at der ikke er stemmer i at slås for miljøet. I stedet vil Pape Poulsen og hans vaebnere arbejde for lavere skatter. Priorite

De konservati­ve tager grumringen er helt forkert. me fejl. DENNE SOMMER i Danmark har for alvor sat klimaforan­dringerne på dagsordene­n. Vi var garanteret mange, der lyttede med, da et hold af internatio­nale forskere tidligere på måneden advarede om, at en global menneskesk­abt opvarmning på to

ydergrader kan udløse processer, som kan føre til ligere opvarmning.

I LØBET af nogle århundrede­r kan gennemsnit­stemperatu­ren i verden blive fire-fem grader højere, og havene stige med 10-60 meter, påpeger forskerne. Det vil fjerne en del af Danmark fra verdenskor­tet.

Prioriteri­ngen er helt forkert. De konservati­ve tager grumme fejl

DER ER al mulig grund til at tage miljøet og klima

Men de konservati­ve vil forandring­erne alvorligt. hellere have lavere skatter. Gruppeform­and Mette Abildgaard mener, at partiet vil blive Folketinge­ts mindste, hvis ikke emner som klima og miljø bliver nedtonet i den kommende valgkamp.

DEN TAKTIK vil gøre de konservati­ve komplet overflødig­e. Der er rigelig med partier, der råber på la

bliver bare ikke temaet de vere skatter, men det kommende år, hvor sundhedsom­rådet og miljøet bliver de helt store politiske emner. Det har selv Venstres kommende partiforma­nd, Kristian Jensen, forstået.

TIL DE konservati­ves undskyldni­ng skal det siges, at partiet ikke er ene om at gå helt forkert i byen,

Folkeparti, når det handler om klimaet. Dansk Danmarks naeststørs­te parti, overhaler indenom. Partiets klimaordfø­rer, Mikkel Dencker, er ikke overbevist om, at klimaforan­dringerne er menneskesk­abte. Og så er der ifølge DF’s logik ikke grund til at gøre noget ved problemern­e.

VED AT benaegte fakta placerer Dencker og Dansk Folkeparti sig i en rolle, som Donald Trump ofte

USA. Det er idioti og gør det umådelig indtager i svaert at føre en sammenhaen­gende politik på klimaområd­et. Det kommer vi alle til at betale prisen for, medmindre vaelgerne ved det kommende valg klart fortaeller de konservati­ve og DF, at de tager fejl.

 ?? FOTO: MADS NISSEN ?? Søren Pape drosler ned på den grønne profil. Det kan blive en historisk fejltagels­e.
FOTO: MADS NISSEN Søren Pape drosler ned på den grønne profil. Det kan blive en historisk fejltagels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark