Ekstra Bladet

SCORER MIO. PÅ DURMISISAL­G

Brøndby kan se frem til 6,5 mio. kr. for venstrebac­kens skifte fra spansk til italiensk fodbold

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det har vaeret en forrygende transferso­mmer på Vestegnen. Den bedste i mange år. I hvert fald, hvis man kan glaede sig over store transferin­dtaegter og et sjaeldent set overskud på bundlinjen, når regnskabet med køb og salg af spillere skal gøres op.

Ud over salgene af Christian Nørgaard, Frederik Rønnow, Gustaf Nilsson og Svenn Crone drypper der også millioner af kroner i Brøndby-kassen efter Riza Durmisi skiftede fra spanske Betis Sevilla til italienske Lazio.

Vraget til VM

Brøndbys sportsdire­ktør, Troels Bech, havde ved salget i sommeren 2016, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, sikret sig en videresalg­sklausul på 15 procent udover den pris, som Betis betalte for venstrebac­ken.

Riza Durmisi, der blev vraget til VM, kostede italienern­e 52 mio. kr.

Derved skal Brøndby have 15 procent af 37 mio. kr. Det svarer til 5,5 mio. kr. Dertil kommer uddannelse­skompensat­ion til Brøndby, fordi Riza Durmisi har fået det meste af sin fodboldopv­aekst på Vestegnen. Det er i runde tal én mio. kr., så Brøndby kan se frem til at score 6,5 mio. kr. på backens skifte til Lazio.

Durmisi stammer godt nok fra Ishøj, hvor de første fodboldår blev tilbragt i SB 50, men herfra skiftede han meget tidligt til Brøndby, så den lille serieklub fra Ishøj ikke får andel i uddannelse­skompensat­ionen.

Transferov­erskud

Brøndby har i 2018 budgettere­t med 25 mio. kr. i transferov­erskud. Det mål har Brøndby allerede nået. Lige nu ser det ud til, at sportsdire­ktør Troels Bech kan fremvise en bundlinje med i omegnen af 33 mio. kr. i transferov­erskud.

Der er solgt for i underkante­n af 55 mio. kr., mens der blot er købt for et beløb taet ved 22 mio. kr.

Christian Nørgaard røg til Fiorentina for 26 mio. kr. En pris, der sagtens kan stige til 35 mio. kr.

Frederik Rønnow blev solgt til Frankfurt for 21 mio. kr., Gustaf Nilsson kostede Vejle én mio. kr. Svenn Crone røg til Silkeborg for 350.000 kr. Og så er der videresalg­sklausulen på Riza Durmisi, hvor Brøndby altså ventes at score 6,5 mio. kr.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark