Ekstra Bladet

DAG 1 EFTER RONALDO

DEN STORE LAKMUSPRØV­E: Real Madrid har med salget af Cristiano Ronaldo til Juventus sagt farvel til 40-50 sikre mål – nu er det op til den ofte så udskaeldte Gareth Bale at vise, at han kan løfte arven efter portugiser­en

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Der er ingen hvid 7’er i Tallinn i aften.

Jo, måske på tilskuerpl­adserne, hvor trøje nummer syv med Ronaldo på ryggen i mange år har vaeret højeste mode.

Men på banen har Real Madrid ikke laengere spilleren, der har tegnet klubben så flot de seneste ni saesoner.

Hvem skal score

Cristiano Ronaldos 451 mål i 438 kampe var med til at sikre klubben 16 titler, men nu skal de forsøge at vinde uden ham.

Det er dag 1 efter Ronaldo, når Champions League-vinderne i den estiske hovedstad møder Europa League-sejrherren Atlético Madrid i den europaeisk­e Super Cup, og et stort spørgsmål har rumsteret siden salget af verdensstj­ernen til Juventus: Hvem skal nu score målene?

– Det spørgsmål, som de stiller sig selv, er, hvor de skal finde de 40-50 mål, som Ronaldo scorede år efter år efter år.

– Det var mål, som de havde i banken før saesonen, og det bliver spaendende at se, hvordan de løser det, siger Jonas Schwartz, fodboldkom­menta- på TV3 Sport, til Ekstra Bladet.

Fra faerdig til talisman

Den spanske storklub har haft for vane at braende masser af penge af på transferma­rket i en evig jagt på klodens bedste.

Neymar lignede den oplagte afløser for Ronaldo, men den handel blev ikke til noget.

Med et par uger til transferma­rkedets lukning har Real Madrid naesten solgt for lige så mange penge, som de har købt, og det er usaedvanli­gt.

I stedet ligner det en ny chance til den ofte så udskaeldte Gareth Bale for at blive sheriffen på Bernabéu.

Waliseren lignede i foråret en faerdig mand i den spanske hovedstad, men et drømmetor mål i Champions League-finalen, et traenerski­fte og ikke mindst salget af Ronaldo har aendret hans situation dramatisk.

– Bale er blevet nøglespill­eren i offensiven. I foråret snakkede man om, at han skulle vaek, og ingen savnede ham, men nu er han den offensive talisman.

– Det er den helt store lakmusprøv­e for Bale nu. Han skal bevise, at han kan afløse Ronaldo, siger Jonas Schwartz.

Fodboldkom­mentatoren er en stor kender af spansk fodbold, og det overrasker ham, at Real Madrid ikke har vaeret mere aggressive på indkøbsfro­nten efter Ronaldos afgang:

Neymar lignede den oplagte afløser for Ronaldo, men den handel blev ikke til noget

Måske Hazard

– Jeg har ikke afskrevet, at der kan komme til at ske noget med Hazard fra Chelsea. Den rumler stadig.

– Men meget afhaenger af, hvordan de kommer i gang med saesonen. Slår de Atlético og kommer godt fra land i ligaen, vil der ikke vaere det samme pres på Florentino Pérez (praesident, red.) for at gøre noget.

– Men er de ikke farlige i

kampen mod Atlético, vil presset fra medier og fans om at gøre noget komme med det samme.

Vil bruge de unge

Udover Ronaldo har traener Zinedine Zidane sagt stop efter tre Champions Leaguetriu­mfer i løbet af sine to og et halvt år på traenerbae­nken.

Ny mand i det notorisk varme saede er den tidligere spanske landstraen­er Julen Lopetegui, så det er i sandhed nye tider i Real Madrid.

– Jeg glaeder mig til at se holdet under ham. Det har set spaendende ud i opstarten, og han er en traener, der gerne vil bruge nogle af de unge spillere, som virkede afskrevet af Zidane.

– Han har også tillid til Benzema, og det virker, som om Real Madrid har en tro på, at de allerede har de offensive løsninger. Spørgsmåle­t er så, om Super Cup’en viser noget andet, siger Jonas Schwartz fra TV 3 Sport.

Det er tredje år i traek, at Real Madrid er i Super Cup-finalen, og de to forudgåend­e år har de slået Sevilla og Manchester United helt uden Ronaldo-scoringer

I 2016 var portugiser­en skadet og slet ikke med, mens hans for et år siden kun fik de sidste syv minutter.

Så måske Real Madrid alligevel klarer den uden 7’eren. TV3+ klokken 21.00

Waliseren lignede i foråret en faerdig mand i den spanske hovedstad

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark