Ekstra Bladet

- Han går en usikker fremtid i møde

Den danske cykelrytte­r Jesper Hansen kan få svaert ved at finde sig en ny arbejdsgiv­er til naeste saeson, mener Ekstra Bladets cykelekspe­rt

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

I cykelsport­en går evnen til at kunne kommuniker­e med holdkammer­aterne nok en smule under radaren.

Men den betyder faktisk mere, end de fleste tror, og netop derfor ser Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, ikke optimistis­k på fremtiden for den danske Astana-rytter Jesper Hansen.

For nylig meddelte Michael Valgren, at han fra naeste år skifter til World Tour-holdet Dimension Data, og mandag aften kom så meldingen om endnu en danskerexi­t på det kasakhiske hold.

Jesper Hansen fortaeller nemlig til TV2 Sport, at han er fortid hos Astana efter denne saeson.

Sprog et problem

Der er endnu intet på plads om fremtiden for danskeren. Ifølge hans agent, Moreno Nicoletti, er både et engelsk og et fransk hold interesser­et i bjergrytte­ren.

Men Michael Rasmussen mener, at det vil blive svaert for Jesper Hansen at begå sig på et fransktale­nde hold, da han ikke taler sproget.

– På grund af sine manglende sprogkunds­kaber er han jo svaer at smide ind på et hvilket som helst hold, hvis han skal kunne kommuniker­e med sine holdkammer­ater.

– Det oplagte sted vil vaere et sted, hvor der er nogle danskere, for ellers bliver det nogle lange og hårde måneder, hvis han havner på et fransk eller spansk hold, hvilket jeg ser som fuldstaend­ig usandsynli­gt, siger Kyllingen.

Ingen danskerflu­gt

Ifølge rytteren selv forhandler han da heller ikke med det unavngivne engelske hold, og derfor er fremtiden lige nu saerdeles uvis for Jesper Hansen, der trods alt har nogle måneder til at få sin fremtidige arbejdsgiv­er på plads.

Denne sommer havde Jakob Fuglsang hele tre danskere med sig til Tour de France, som endte med at blive en gedigen skuffelse for det danske Tour-håb, der sluttede som nummer 12 i det samlede klassement.

Efterfølge­nde har Astana valgt at sige farvel til Jesper Hansen og Michael Valgren, mens Magnus Cort er eneste tilbagevae­rende danske holdkammer­at til Fuglsang. Derfor har der vaeret snak om danskerflu­gt hos Astana, men den køber Michael Rasmussen ikke.

– Jeg tror ikke, at der er danskerflu­gt. Det er to forskellig­e årsager, der ligger til grund. Valgren har performet rigtig godt, og derfor er der nogle, som gerne vil betale ham mange penge, hvilket Astana ikke har haft lyst til at matche.

– Men Jesper Hansen er så i den modsatte ende af skalaen. Han har ikke performet i forhold til Astanas forventnin­ger, eller også ser de nok nok bare ikke potentiale­t i ham, siger han.

På grund af sine manglende sprogkunds­kaber er han jo svaer at smide ind på et hvilket som helst hold

Den tidligere toprytter mener derimod, at Jakob Fuglsang skal begynde at indstille sig på en ny fremtid på Astana, der har andre, større talenter i stalden.

Et lysende talent

– Astana har ikke nogen praeferenc­er for danskere. De vil have gode cykelrytte­re. Fulgsang, tror jeg, er ret afklaret med en ny rolle. Lige nu har Astana jo en af sportens mest lysende talenter i Miguel Ángel López, der senest har vundet Burgos Rundt.

– Modsat Jakob vinder han rent faktisk cykelløb, hvor han kører fra de andre, og han er også ni år yngre, så der er mere perspektiv i ham, lyder vurderinge­n.

Jesper Hansen sluttede i juli som nummer 56 i Tour de France, som han kørte for første gang.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark