Ekstra Bladet

- Danskerne får det svaert ved VM

- azk

For første gang siden 2004 kommer Danmark i år til at stille op med otte ryttere ved herrernes landevejsl­øb, når der afholdes VM i cykling i Østrig til september.

Danmark har efter en raekke flotte resultater nemlig sikret sig en plads i top ti på UCI's verdensran­gliste.

Ruten er afgørende

Men et hold med det maksimale antal ryttere betyder ikke nødvendigv­is, at der venter succes i Tyrol, når det går løs til VM 30. september, mener Ekstra Bladet cykelekspe­rt Michael Rasmussen.

Weekendens EM i Glasgow blev en skuffende forpremier­e på VM for det danske mandskab, der kun havde to ryttere, som kom igennem ruten.

Det bliver heller ikke meget mere, man kan forvente, at landstraen­er Anders Lund kan få ud af det danske hold til VM, vurderer Michael Rasmussen.

– Den VM-rute, der skal køres, er enormt hård. Jakob Fuglsang kan komme til at spille en rolle i finalen som dansk kaptajn. Han har før vist, at han kan gøre det i hårde endagsløb som Lombardiet Rundt og OL uden at have holdkammer­ater omkring sig, men vores chancer er ikke store.

Meget at forlange

Dette års rute omkring Østrigs andenstørs­te by Innsbruck i hjertet af alperne er for rigtige bjergrytte­re, og det kommer med stor sandsynlig­hed til at gå staerkt på de sidste omgange. Derfor får kaptajn Fuglsang nok kun gavn af sin danske løjtnant fra Touren tidligere på sommeren.

– Jesper Hansen er det åbenlyse svar, som hjaelper for Fuglsang. Han er bjergrytte­r, og han kender Jakob. Så må vi se, hvor langt de andre kan holde, men der er ikke nogen tvivl om, at ruten er for hård til Valgren og Cort. Det er et long shot, at Christoffe­r Juul skal kunne vaere med, men det vil omvendt også vaere meget at forlange af så ung en mand, fortsaette­r Michael Rasmussen.

Italien topper listen over nationer, der har fået flest point i denne saeson, men det er en anden nation, der har de bedste kort på hånden, vurderer Michael Rasmussen:

– Colombia har et rasende staerkt hold. De har i hvert fald nogen, der kan få røven med sig på de stejle bakker. VM bliver for de absolutte bjergrytte­re som Vicenzo Nibali eksempelvi­s, men som hold er Colombia klart de staerkeste.

Colombias favoritter

Med ryttere som Nairo Quintana og Egan Bernal, Esteban Chaves og Miguel Ángel López har colombians­k cykelsport aldrig nogensinde før produceret så mange store bjergrytte­re i samme generation. Men det er en anden stor rytter i feltet, som Michael Rasmussen håber vinder sin første VM-titel.

– Som altid, når der køres VM, håber jeg, at Valverde vinder. Det vil vaere en flot milepael i en stor karriere. Han er den rytter i historien med flest VM-medaljer, men han mangler stadig en sejr, og den har han gode muligheder for at kunne tage i år, mener den tidligere Rabobank-rytter.

Spanieren har vundet intet mindre end to sølv- og tre bronzemeda­ljer til diverse VM-løb gennem årene, men medaljen af dyreste karat mangler endnu i en ellers storslået karriere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark