Ekstra Bladet

Du må ikke vise svaghed

– Du laerer fra en tidlig alder, at du bare må bide det i dig og ikke vise det til nogen, hvis du har en dårlig dag, siger Wozniacki og hylder ny åbenhed på tennisture­n

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Der er kommet flere mødre på WTA-turen, og med dem bliver der pludselig sagt langt flere ord med et følelsesma­essigt indhold, end det tidligere har vaeret tilfaeldet i det hårde konkurrenc­emiljø. Endda om egen svaghed.

Det er ikke mindst Serena Williams, der blotlaegge­r sine tvivl og lufter sin følelse af utilstraek­kelighed i forhold til den svaere balance i at vaere mor og profession­el atlet på en og samme tid.

’Sidste uge var ikke nem for mig. Jeg skulle ikke bare acceptere nogle hårde, personlige ting – jeg havde det også underligt. Mest af alt følte jeg, at jeg ikke var en god mor,’ skrev amerikaner­en for eksempel forleden på Instagram.

Vi gør det sammen

Og på et pressemøde under den aktuelle turnering i Cincinnati, uddybede hun, hvorfor hun nu nyder at slippe sig selv og sine følelser løs i sådan en sammenhaen­g.

– Jeg elsker at tale om det, fordi jeg har det på samme måde som mange andre med de samme følelser, som bare ikke har samme platform, som jeg har. Og mest af alt ønsker jeg, at kvinderne derude skal vide, at hvis jeg går gennem det, så ved jeg, at de går gennem det samme. Vi gør det sammen. Uanset hvem vi er, har vi de samme følelser.

En anden tidligere verdensett­er og grand slam-vinder, hviderussi­ske Victoria Azarenka, har tidligere vaeret kendt for at vaere liidt hård i filten. Men også hun er blevet mor, og det har gødet aerlighede­n i hendes udmeldinge­r.

Altid i søgelyset

– Jeg kaemper med at finde glaeden på banen, for jeg har vaeret laenge vaek, og det er hårdt for mig. Det er ikke nogen saerlig opløftende periode for mig, og jeg aner aerlig talt ikke, hvor jeg er på vej hen, lyder det ligefremt.

Danske Caroline Wozniacki kommer naeppe til at spille som mor, men hun er glad for, at der nu bliver slået et par revner i det betonhårde miljø, hvor alle tidligere har vaeret meget påpasselig­e med deres udmeldinge­r.

– Som profession­el atlet er du altid i søgelyset, og du bliver bedømt på alt, hvad du gør. Du kan ikke have en dårlig dag, for så bliver der øjeblikkel­igt skrevet om det eller snakket om det. Jeg synes, det er hårdt, siger hun om temaet.

– Du laerer fra en tidlig alder, at du bare må bide det i dig, at du bare må klø på, og at du ikke skal vise svaghed. Hvis du har en dårlig dag, skal du ikke vise nogen, at du har det svaert.

Rart for Serena

– Jeg tror, at folk var bange for at tale om de ting tidligere, men det er dejligt, at vi faktisk kan tage hul på det nu. Det er lettere at finde løsninger, når vi kan tale om tingene.

– Det må også vaere rart for Serena og andre spillere, som folk virkelig ser op til, at kunne vise, at man ikke altid har en perfekt dag.

– Vi (elitesport­sfolk, red.) ved ikke altid, hvad der er det rette at gøre, og vi har ikke et svar på alt, siger hun.

Mens Williams og Azarenka begge har vundet deres første kampe, var andenseede­de Wozniacki oversidder i første runde. Hun skal vente på at finde sin modstander i mødet mellem to staerke konkurrent­er, nemlig amerikansk­e Coco Vandeweghe og Kiki Bertens fra Holland.

Turneringe­n er Carolines sidste afpudsning før US Open.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark