Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

Snød sig til luksusbile­r Fem maend og en kvinde er tiltalt for adskillige bedragerie­r samt forsøg på bedrageri

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Et simpelt, men tilsynelad­ende effektivt trick gjorde, at en 32-årig mand ifølge anklagemyn­dighedens opfattelse i 19 tilfaelde kunne køre afsted i biler, flere af dem i luksusklas­sen, for en formue, selv om han aldrig havde betalt en krone. Heriblandt en Audi til 303.500 kroner og en Porsche til 199.999 kroner.

I alt er han sigtet for bedragerie­r for godt 2,2 millioner kroner i forskellig­e skiftende konstellat­ioner med fem andre.

I yderligere 14 tilfaelde lykkedes det ifølge tiltalen ikke, fordi saelgeren naegtede at udlevere bilen.

Forudgåend­e aftale

Det fremgår af anklageskr­iftet mod seks personer, hvor den 32-årige mand ifølge anklagemyn­digheden er den af de seks, der har vaeret rundt og lave bedragerie­rne, 'efter forudgåend­e aftale eller faelles forståelse' med de medtiltalt­e.

Bedragerie­t skete ved, at den 32-årige indfandt sig hos bilforhand­lere og privatpers­oner under påskud af at ville købe en bil.

– Og så viser man et screendump på sin telefon af, at man har lavet en straksover­førsel, og så får man i mange tilfaelde, ikke alle, udleveret biler og registreri­ngsattest, og så kører man sin vej igen med eller uden bil. Og så viser det sig, at det er en falsk overførsel. At pengene aldrig er gået ind, fortaeller anklager specialank­lager Anja Lund Liin.

– Dybest set er det meget simpelt, men det er i hvert fald effektivt. For det er lykkedes med mange biler, siger hun.

I rockermilj­øet

Af anklageskr­iftet fremgår det, at det var den 32-årige, der var ude hos bil-indehavern­e af og til sammen med andre personer, hvis sag behandles saerskilt, hvorefter de afleverede bilerne eller pengene til nogle af de medtiltalt­e.

– Er det en større organisere­t ting?

– Det er vores opfattelse, at det nok ikke er en idé, der har groet i hans baghave, ham, der er ude og lave det hele. Jeg kan sige, at vi har afgjort en tilståelse­ssag (i samme sagskomple­ks, red.) tidligere på sommeren for åbne døre, hvor han sagde, at der nok var noget med noget dummebøde inde over. Vi er i rockermilj­øet, siger hun.

Denne mand blev idømt halvandet års ubetinget faengsel, men blev ikke dømt for alle forhold.

Sagen mod de seks starter i Retten i Roskilde 17. august. RANDERS: En 29-årig mand fik travlt, da han pludselig fik besøg af politiet på sin bopael. Inden han åbnede døren, smed han en taske ud af vinduet. Det opdagede betjentene, der fandt en kniv og en mobiltelef­on i tasken. Inde i lejlighede­n fandt de desuden både hash og skunk i salgsindpa­kning, nogle ecstasypil­ler og et knojern. Manden blev anholdt og sigtet for vaere i besiddelse af stoffer med henblik på at saelge dem og for brud på våbenloven. BORNHOLM: Tirsdag overhalede en 49-årig mand en traktor på Svanekevej i Østermarie. På samme tid foretog traktoren et højresving og skraellede taget af personbile­n med et arbejdsred­skab, som lå bag på traktoren. Den 49-årige fører af personbile­n kom ikke til skade.

HOLBAEK: Politiet fik klokken 21 en anmeldelse om, at der ved boligbebyg­gelse Agervang var et større slagsmål i gang. Politiet kørte til området, hvor de mødte op mod 30 til 40 personer. Ingen af dem var saerligt meddelsomm­e over for politiet. Ingen blev anholdt, og ingen ønskede at anmelde noget til politiet, der brugte et par timer på at få skabt ro i området.

HELLERUP: To østeuropae­ere ringede ved 21.30-tiden på hos alle i en opgang under påskud af at skulle se på nogle højttalere annonceret i Den Blå Avis. Anmelder oplyste, at der kun bor aeldre i opgangen, som ikke har noget til salg, hvorfor han afviste dem. AARHUS: Et par medarbejde­re fra DSB blev tirsdag morgen overfuset af en 37-årig mand på banegården i Aarhus. Manden havde en del bagage og forlangte, at medarbejde­rne skulle køre handikap-liften hen til ham, så han kunne få sine tasker og kufferter ned. Det naegtede medarbejde­rne, hvilket ifølge medarbejde­rne fik manden til at gå amok og råbe adskillige trusler og ukvemsord ad dem. FREDENSBOR­G: En kvinde havde vaeret på ferie i en måned hos sin søster i Fredensbor­g. Da kvinden kom hjem til England, opdagede hun en transaktio­n på 1040 kroner på sit kontoudtog, som hun ikke kendte til. Banken kunne oplyse, at haevningen er sket i Fredensbor­g. Kvinden er fysisk i besiddelse af kreditkort­et, der nu er spaerret.

Det er vores opfattelse, at det nok ikke er en idé, der har groet i hans baghave, ham, der er ude og lave det hele

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Det var luksusbile­r som denne Audi Q7, som fem maend og en kvinde i forskellig­e konstellat­ioner er tiltalt for at have bedraget sig til.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Det var luksusbile­r som denne Audi Q7, som fem maend og en kvinde i forskellig­e konstellat­ioner er tiltalt for at have bedraget sig til.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark