Ekstra Bladet

Lastbil med 1200 kilo hash

-

En dommer i Aarhus valgte i går at varetaegts­faengsle en 56-årig mand fra Sjaelland i en sag om indsmuglin­g af 1200 kilo hash fra Spanien til Danmark tilbage i februar.

Halvdelen af den indsmugled­e hash har politiet beslaglagt på en adresse i Arden i Himmerland.

Omfattende

Smugleriet er ifølge sigtelsen sket i samarbejde med to spanske maend, der i forvejen er faengslede for omfattende smugling af hash. Også en kvinde fra Rumaenien menes at vaere involveret i sagen.

Anholdelse­n af den 56-årige skete tirsdag, da politiet i en koordinere­t aktion ransagede en raekke huse i Nordjyllan­d, på Fyn og på Midtog Vestsjaell­and.

I forbindels­e med ransagning­erne blev der beslaglagt ti kilo skunk, syv et halvt kilo hash og 260.000 kroner i kontanter.

– Aktionen i går er et led i efterforsk­ningen af en større narkosag, hvor der er smuglet store maengder hash til landet, som skulle saelges på gaden, siger politiinsp­ektør Brian Olsen, der er leder af Saerlig Efterforsk­ning Vest.

De to spaniere og den rumaenske kvinde blev anholdt 26. juli, da politiet standsede en spansk lastbil med meloner og

Odense.

Mellem frugterne fandt politiet 1200 kilo hash, og det rakte altså til en faengsling af de tre udlaending­e. aebler på en vej i

De to spaniere sigtes nu både for episoden på Fyn og for indsmuglin­gen af de 1600 kilo hash i februar.

Hash landsaette­s typisk i det sydlige Spanien, hvorfra det i lastbiler fragtes videre op i Europa, og dermed følger denne sag det klassiske mønster for smugling af hash. Ritzau

 ?? POLITI-ARKIVFOTO ?? Hash som på dette billede fragtes fra Spanien i lastbiler. Det er smuglernes mest anvendte måde at transporte­re hashen på.
POLITI-ARKIVFOTO Hash som på dette billede fragtes fra Spanien i lastbiler. Det er smuglernes mest anvendte måde at transporte­re hashen på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark