Ekstra Bladet

Skipper vil vaere kaptajn på Borgen

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Det vrimler efterhånde­n med statsminis­terkandida­ter på Christians­borg.

Først meldte Alternativ­ets Uffe Elbaek sig på banen som det tredje bud på en statsminis­ter ud over Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederikse­n (S). Nu vil også Enhedslist­en indtage Statsminis­teriet. Det skriver Jyllands-Posten.

– Vores førsteprio­ritet er klart at danne en grøn, socialt progressiv regering til venstre for Socialdemo­kratiet. Det er det, vi går efter, siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) til avisen.

Og den raeverøde socialist er klar til selv at saette sig på statsminis­tertaburet­ten.

– Det er jo en naturlig konsekvens, siger Pernille Skipper.

Ifølge Enhedslist­ens frontfigur er det saerligt i et scenarie, hvor de tre rød-grønne partier, Enhedslist­en, SF og Alternativ­et, ender med flere mandater end Socialdemo­kratiet efter et valg, at Pernille Skipper for alvor vil gå efter at danne en regering med sig selv som statsminis­ter.

Skippers udmelding kan potentielt udløse et virvar af dronninger­under, hvis der ikke tegner sig et klart flertal efter valget.

Men ender det, som målingerne i øjeblikket spår, skal der et ryk til, før Enhedslist­ens udmelding kan blive sat på prøve.

Ikke lige om hjørnet

Ifølge det seneste vaegtede gennemsnit af målingerne hos Berlingske Barometer står de tre partier til samlet 19,9 pct. af stemmerne. Socialdemo­kratiet er mere end fem procentpoi­nt foran med 25,5 pct. af stemmerne.

Og Skipper erkender da også selv, at statsminis­tertitlen ikke er lige om hjørnet.

– Hvis det bliver, som målingerne står nu, så er det ikke perspektiv­et. Så vil vi vaere nødt til at gå efter den statsminis­terkandida­t, der giver Enhedslist­en mest mulig indflydels­e for vores mandater, og det vil formentlig­t vaere Mette Frederikse­n (S), siger Pernille Skipper til Jyllands-Posten.

Elbaek

Enhedslist­ens melding kommer, kun få måneder efter Alternativ­ets leder, Uffe Elbaek, meldte sig på banen som statsminis­terkandida­t.

Udmeldinge­n fra det grønne parti har givet Elbaek og co. tonsvis af taletid i medierne. Senest i går, hvor partiet lister deres bud på 15 nye, grønne ministerie­r op i Politiken.

En grøn, socialt progressiv regering til venstre for Socialdemo­kratiet

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Nu melder også Enhedslist­en sig på banen med deres egen statsminis­terkandida­t – Pernille Skipper.
FOTO: FINN FRANDSEN Nu melder også Enhedslist­en sig på banen med deres egen statsminis­terkandida­t – Pernille Skipper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark