Ekstra Bladet

MARGRETHE MÅTTE

PRAECIS SOM ALLE ANDRE: På markedet i solfyldte Cahors stikker dronn

-

CAHORS (Ekstra Bladet): Strålende sensommers­ol over farverige boder med friske, lokale råvarer. Markedet i Cahors tog sig ud fra sin bedste side i går formiddag, og man forstår, hvorfor det i årtier har vaeret en slags uofficiel kongelig hofleveran­dør.

Dronning Margrethe, der tog på sommerferi­e i Frankrig i torsdags, besøgte allerede markedet lørdag. Men man kan som bekendt ikke få for meget af en god ting, og således indfandt den 78-årige monark sig endnu en gang på pladsen foran byens katedral for selv at klare sine indkøb.

For skyld.

Med sig havde hun sin hofdame og to PET-agenter. en sjaelden gangs

Margrethe er kommet i Cahors nord for Toulouse, lige siden hun blev forlovet med den davaerende grev Henri de Monpezat, hvis familie er opvokset i området. Og i 1974 investered­e parret i vinslottet Château de Cayx, der ligger omkring 20 minutters kørsel fra centrum.

Men i år er første gang, at Margrethe er alene på sommerferi­e på slottet, hvor prins Henrik tilbragte megen tid i sine sidste år.

– Ja, hun er jo blevet alene nu, konstatere­r en af de faste handlende, da snakken falder på den tidligere prinsgemal, der gik bort i februar.

Kondolered­e med tabet

Philippe Champagne har solgt fisk til dronningen i mange år, og derfor faldt det ham også naturligt at komme ind på prins Henriks bortgang, da han mødte Mar-

 ??  ?? Som de lokaleMarg­rethe og Annelise Wern gør som de lokale og har indkøbskur­ve med hjemmefra.
Som de lokaleMarg­rethe og Annelise Wern gør som de lokale og har indkøbskur­ve med hjemmefra.
 ??  ?? Markedet i Cahors tog sig ud fra sin bedste side i går formiddag, og man forstår, hvorfor det i årtier har vaeret en slags uofficiel kongelig hofleveran­dør.
Markedet i Cahors tog sig ud fra sin bedste side i går formiddag, og man forstår, hvorfor det i årtier har vaeret en slags uofficiel kongelig hofleveran­dør.
 ??  ?? Philippe Champagne solgte pighvar til dronningen. I lørdags købte hun en guldbrasen, der – meget apropos – går under navnet ’dorade royale’ på fransk
Philippe Champagne solgte pighvar til dronningen. I lørdags købte hun en guldbrasen, der – meget apropos – går under navnet ’dorade royale’ på fransk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark