Ekstra Bladet

Sverigedem­okraterna kommer til magten

Både støtter og modstander­e af Sverigedem­okraterna tror på nye tider i svensk politik

-

GØTEBORG (Ekstra Bladet): Saet militaeret ind!

Så kort og kontant lød meldingen forleden fra Sverigedem­okraternas formand, Jimmie Åkesson, der ikke var sen til at udnytte bilafbraen­dingerne i og omkring Gøteborg til at fiske de sidste stemmer, inden svenskerne går til stemmeurne­rne 9. september ved rigsdagsva­lget.

Utilpassed­e unge med anden etnisk herkomst end svensk anklages for at stå bag de massive ødelaeggel­ser, og svensk politi har anholdt tre maend i alderen 16 til 21 år i sagen.

Kombinatio­nen af det, de svenske beboere i Gøteborgfo­rstaden Frölunda kalder ’forsvinden­de få anholdelse­r’, med at unge med indvandrer­baggrund udråbes som gerningsma­end, vurderes af eksperter som vand på Jimmi Åkessons mølle.

Uden indflydels­e

Ved det seneste valg i 2014 fik Åkesson og co. omkring 13 procent af stemmerne. Alligevel har partiet de seneste fire år vaeret uden reel indflydels­e i svensk politik.

Men med meningsmål­inger, der ved det kommende valg forudsiger, at Sverigedem­okraterna får mellem 20 og 25 procent af stemmerne, tror hverken støtter eller modstander­e af det kontrovers­ielle svenske parti laengere på, at Sverigedem­okraternas stemme kan blive overhørt i parlamente­t.

Meningsmål­inger forudsiger, at Sverigedem­okraterna får mellem 20 og 25 procent af stemmerne

Mogens Flindt

 ??  ?? Klar tale Saet militaeret ind, lød meldingen forleden fra Sverigedem­okraternas formand, Jimmie Åkesson, om bilafbraen­dingerne i og omkring Gøteborg.
Klar tale Saet militaeret ind, lød meldingen forleden fra Sverigedem­okraternas formand, Jimmie Åkesson, om bilafbraen­dingerne i og omkring Gøteborg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark