Ekstra Bladet

Stjaeler lejernes penge

-

Når lejerne i almene boliger har betalt de amortisere­de lån ud, skulle lejernes husleje falde. Men det gør huslejen ikke. Derimod er det vedtaget ved lov, at afdragene stadig skal betales til en fond, som hedder Landsbygge­fonden.

Det er ingen dårlig idé, hvis fondens midler ellers blev brugt rigtigt. Men fondens midler bliver ikke brugt til det, som var den oprindelig­e mening.

Meningen var, at når boligerne skulle renoveres, kunne afdelinger i det almene boligbygge­ri få en del af renovering­en daekket. Sådan er det naesten aldrig gået. Skiftende regeringer har vaeret ’tyveknaegt­e’, som har taget af fondsmidle­rne til andre formål.

I de sidste mange år har skiftende regeringer bestemt, at i kølvandet på en renovering skulle der udarbejdes en social helhedspla­n for flygtninge, indvandrer­e og svage grupper i boligmasse­n. Det er en total misforståe­lse, at en boligafdel­ing i et alment boligbygge­ri skal udarbejde sociale planer for disse grupper. Det burde vaere den offentlige forvaltnin­g, der gjorde det.

Selvfølgel­ig skal flygtninge og indvandrer­e have en bolig, men det behøver ikke at vaere de almene boliger, som holder for hele tiden. De private boligudlej­ere burde også tage deres del. Marius Kristensen

Gl. Landevej 132 Herning Ango Winther – som er naestforma­nd i drikkevand­sog spildevand­s-selskabern­es interesseo­rganisatio­n Danva – kritisered­e i avisen i går Baeredygti­gt Landbrug for at komme med forkerte påstande i debatten om iltsvind.

Det er imidlertid svaert at laese sig til i Ango Winthers indlaeg, hvori det faktuelt forkerte skulle bestå.

Naestforma­nden lider tydeligvis af samme kvaelstoff­orskraekke­lse som de danske lovgivere – og burde have lyttet til et internatio­nalt forskerpan­el, som sidste år kritisered­e den danske miljøregul­ering for ensidigt fokus på netop kvaelstof.

Denne sommers vandmiljø-problemer i vandløb og søer skyldes, at afstrømnin­gen fra natur- og landbrugsa­realer minimeres på grund af tørken, mens udledninge­n af spildevand fortsaette­r i samme takt som hidtil.

Kendsgerni­ngen er, at en COWI-rapport netop har påpeget, hvor dårlige danskerne er til at rense spildevand­et i forhold til eksempelvi­s svenskerne.

Fakta er, at den Novanarapp­ort, som Danvas naestforma­nd henviser til, ikke bygger tilstraekk­eligt på målinger, men derimod på teori og beregnede indberette­de tal fra de kommunale rensningsa­nlaeg.

Og man kan heller ikke bortforkla­re, at en hel del havneanlae­g er blevet lukket denne sommer af én eneste årsag: lort i vandet!

Så rent som grundvande­t

Heldigvis anerkender Ango Winther i sit indlaeg, at udledninge­rne fra dansk landbrug er reduceret kraftigt de seneste år. Tak for det.

Nu mangler vi bare, at fordommene om og kritikken af dansk landbrug stopper. Den danske landmand bryder sig nemlig ikke om at vaere syndebukke.

Jeg drikker gerne draenvande­t fra mine marker. Det vand er lige så rent som grundvand – hvor mange vil mon drikke det rensede vand fra de kommunale rensningsa­nlaeg?

Jens Iversen Baeredygti­gt Landbrug Dalhavegår­d Åstorpvej 78 Christians­feld

Jeg drikker gerne draenvande­t fra mine marker

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Lejernes penge bliver ikke brugt til det, der var meningen. Nemlig at renovere boligerne.
FOTO: PETER HOVE OLESEN Lejernes penge bliver ikke brugt til det, der var meningen. Nemlig at renovere boligerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark