Ekstra Bladet

Hård kamp om kunderne

-

Danskerne har i de senere år hverken købt mere eller mindre tøj, end de plejer. Men deres indkøbsvan­er har aendret sig markant.

Tidligere foregik naesten alt salg i fysiske butikker, men i dag foretager vi omkring hvert fjerde tøjkøb over nettet, viser en opgørelse fra branchefor­eningen Dansk Mode & Textil. Tøj, sko og smykker er den bedst saelgende varegruppe online, viser tal fra FDIH – Foreningen for Dansk Internet Handel.

– Der er virkelig sket noget inden for de seneste år. Det skyldes blandt andet, at store udenlandsk­e selskaber som for eksempel Zalando og Boozt har sat en ny standard for kundesuppo­rt og service, fortaeller Niels Ralund, direktør for FDIH.

– Kunderne får gratis fragt og kan sende varerne gratis retur. Så der er kommet en sikkerhed, der gør, at mange flere almindelig­e danskere tør handle tøj og sko på nettet.

Udviklinge­n har medført, at rigtig mange mindre tøj-virksomhed­er har måttet dreje nøglen om. Ifølge en analyse fra Deloitte befinder 23 procent af de danske tøjvirksom­heder sig lige nu i risikozone­n for konkurs. Kirsten Otskov, 56 år

– Jeg handler kun på nettet engang imellem. Jeg kigger mest efter tøj i butikker – der kan jeg prøve tingene.

– Men på nettet kan man jo ofte bytte tingene gratis ...

– Det er stadig mere besvaerlig­t at skulle ned på eksempelvi­s tanken igen. Så vil jeg hellere købe det i butikkerne. Marie Louise Sejr Kromann, 21 år

– Nogle gange handler jeg på nettet, men jeg gør det mest fysisk i butikkerne, for jeg kan godt lide at gøre noget ud af det.

– På nettet er det også meget nemt at blive fristet af de mange ting, men man ved jo ikke, hvordan tøjet eksempelvi­s føles eller passer. Victoria Agerskov (tv.) og Emma Knudsen, 19 år

De to piger handler stort set kun tøj online.

– Det er nemmere og meget mere overskueli­gt på nettet. Jeg handler naesten aldrig i butikker mere, siger Victoria.

– Og man kan gøre det hjemme på sin mobil – det er bare meget nemmere, fastslår Emma.

Mikkel Klitgaard, 23 år

Ni ud af ti gange køber Mikkel Klitgaard tøj i fysiske butikker. Det er der en helt specielt grund til.

– Det er på grund af min størrelse. Jeg har haft rigtig mange dårlige oplevelser med tøj, der ikke har passet mig.

Det hindrer ham dog ikke i at fat i gode tilbud, som jo ellers ofte findes på nettet.

– Som regel er jeg ret målrettet og får undersøgt markedet, inden jeg køber noget.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark