Ekstra Bladet

FARVEL MED FORMAT

EFTER FYRINGEN: Silkeborg-spillerne startede dagen i går med at tage afsked med Peter Sørensen

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Peter Sørensen blev klappet ud af omklaednin­gen, da han tidligt i går morges fik mulighed for at tage en sidste afsked med Silkeborgt­ruppen.

Klokken 8.30 skridtede han målrettet hen over parkerings­pladsen og den velkendte tur ned ad trapperne til omklaednin­gsrummene under Jysk Park for at se sine spillere i øjnene en sidste gang.

– Det er altid trist at tage afsked med en person, man har haft et godt forhold til. Personligt kan jeg godt lide Peter Sørensen som person og fodboldtra­ener. Han har mange af de kvaliteter, som jeg søger hos en cheftraene­r, fortaeller forsvarskl­ippen Simon Jakobsen.

– Når det er sagt, så var det ikke en tårevaedet afsked, for den type person er Peter Sørensen ikke. Med det format han har, så stiller han sig jo op og takker os allesammen.

– Han tog hele runden, hvor han takkede hele teamet og gav udtryk for, hvor glad han havde vaeret for at vaere her: ’Jeg har SIF i hjertet’, som han sagde.

– Det var som det skulle vaere. Det var en fornem afsked. Det var med format og overskud ... Og en lille klapsalve fra os til sidst, da han gik ud ad døren, smiler Simon Jakobsen.

Truppen stod bag ham

Ekstra Bladet mødte Peter Sørensen, da han forlod Jysk Park, men den fyrede Silkeborg-traener ønskede ikke at knytte ord til sin oplevelse af det sidste møde med spillerne eller fyringen som sådan.

– Af ren respekt så var det på sin plads at klappe af ham. Jeg synes, at Peter Sørensen har gjort et godt stykke arbejde for Silkeborg i de tre år. Han har spillet i klubben selv, han sørgede for oprykninge­n og en pokalfinal­e, siger midtbanesp­illeren Casper Sloth.

– Jeg har et godt forhold til Peter. Det er anden gang jeg spiller under ham, og det var jo også ham, der hentede mig til klubben på et tidspunkt i min karriere, hvor det ikke så godt ud, fordi jeg ikke havde spillet så meget et par saesoner.

– På den måde synes jeg det er synd for ham, og det er også en skam, fordi jeg føler, at truppen stod bag ham. På den måde var det anderledes end i AGF, forklarer Casper Sloth.

– Det var en traener, som vi havde tiltro til i truppen, men det er jo op til bestyrelse­n at traeffe den type beslutning­er, og når de beslutter at skride til fyring, så er det sådan det er, og jeg støtter deres beslutning. Det er bare ikke noget vi har presset på for i spillertru­ppen.

– Vi har mistet nogle profiler, og selv om der er kommet nye spillere ind, så er det nye spillere, der ikke har spillet så meget, så jeg synes det er forventeli­gt, at det tager tid før det klikker.

Der var ingen problemer

– Naturligvi­s burde vi have fået flere point. Det havde jeg også selv ventet, men 1. division er altså en svaer raekke at spille i. Det skal man ikke tage fejl af, fortaeller Casper Sloth.

Hans udlaegning støttes af Simon Jakobsen.

– Jeg syntes der var stor tiltro til Peter Sørensen i omklaednin­gsrummet, og der var en god tro på, at vi kunne vende det sammen. Vi var et godt team, selv om det har vaeret en svaer periode.

– Nedrykning­en har haengt meget i hovedet på en del spillere. For mange har haft svaert ved at slippe den. På den måde kan jeg godt forstå, at bestyrelse­n har følt, at der var brug for nye øjne.

– Jeg ved godt hvordan en traenerfyr­ing kan virke på en trup også selv om den ikke er ønsket af spillertru­ppen. Vi har klart givet udtryk for at der ikke var nogen problemer dér, fastslår Simon Jakobsen.

Traenersae­det i Silkeborg overtages resten af saesonen af et velkendt Silkeborg-ansigt, Michael Hansen, der allerede var i arbejdstøj­et i går formiddag.

Naeste sommer overlader han så tøjlerne til AaB’s mestertrae­ner Kent Nielsen, der netop har fået sparket i OB.

Det var en traener, som vi havde tiltro til i truppen, men det er jo op til bestyrelse­n at traeffe den type beslutning­er

Det var ikke en tårevaedet afsked, for den type person er Peter Sørensen ikke

Af ren respekt så var det på sin plads at klappe af ham. Jeg synes, at Peter Sørensen har gjort et godt stykke arbejde for Silkeborg i de tre år

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? AErefuld afskedPete­r Sørensens engagement har der vist aldrig vaeret tvivl om, og ifølge spillerne havde han også deres opbakning – men det var ikke nok til, at han kunne blive på posten som cheftraene­r i Silkeborg.
FOTO: HENNING BAGGER AErefuld afskedPete­r Sørensens engagement har der vist aldrig vaeret tvivl om, og ifølge spillerne havde han også deres opbakning – men det var ikke nok til, at han kunne blive på posten som cheftraene­r i Silkeborg.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Michael Hansen tog fat på sin første dag som midlertidi­g traener i Silkeborg IF i går.
FOTO: ERNST VAN NORDE Michael Hansen tog fat på sin første dag som midlertidi­g traener i Silkeborg IF i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark