Ekstra Bladet

ALONSO VIL SKRIVE HISTORIE

FULD FART FREM: Efter at have tjent penge nok kan Formel 1-superstjer­nen Fernando Alonso nu leve sine drømme ud

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Hjertet vil i fremtiden banke mere for motorsport end for cold cash.

Den dobbelte Formel 1verdensme­ster og årets Le Mans-vinder, Fernando Alonso, har for laengst fået sit på det tørre og er efter sigende god mere 1,3 milliarder kroner.

Så det kan sagtens give mening, at han vil nyde resten af tiden som racerkører og leve drømmene ud frem for at vaere den bedst betalte kører blandt de naestbedst­e i Formel 1-feltet med en årsløn på omkring 215 millioner kroner.

Selvfølgel­igt vil verdens p.t. bedste racerkører ikke køre videre gratis, men både sportsvogn­sklassen og den amerikansk­e Indy Car-serie skal nok forstå at honorere ham.

Jagter Triple Crown

Nyheden om Fernando Alonsos Formel 1-stop var ikke mange timer gammel, før Indy-seriens direktør, Mark Miles, sendte en invitation til naeste års Indy 500, der er det løb, den 37-årige spanier mangler for at lave Triple Crown som den kun anden kører i historien.

Det handler om at vinde Formel 1-løbet i Monaco, 24 timers-løbet på Le Mans og Indy 500, og det har kun den flydraebte Graham Hill fra Storbritan­nien tidligere praesteret.

Indy Car-direktøren antyder kraftigt, at McLaren har rumlet med en plan om at køre med i Indy Car-serien.

– Hvem ved, om Fernando Alonso vil skabe sin egen Triple Crown med en VM-titel i sportsvogn­sklassen, spurgte den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen retorisk, da Ekstra Bladet talte med ham under årets Le Mans.

Kalender-gymnastik

Som en af de største nuvaerende kørere kan Fernando Alonso tillade at skrive sin egen historie, og i VM for sportsvogn­e har spanieren efter fire sejrsløse Formel 1saesoner igen fået smag for at vinde og har lagt i spidsen i VM med sejre i de første to løb i den såkaldte supersaeso­n, Spa og Le Mans.

Efter at kalenderen er blevet aendret, kan han nu uden problemer køre alle VM-løb i en saeson, som først afsluttes med naeste års Le Mans. Her er Fernando Alonso og Toyota allerede kaempefavo­rit til at snuppe titlen.

Samtidigt vil sportsvogn­enes kalender heller ikke kollidere med Indy 500, som naeste år igen vil blive kørt på samme tid som Formel 1-løbet i Monaco.

Fernando Alonso droppede som bekendt sidste år løbet i Monaco og førte Indy 500, indtil han udgik 21 omgange før mål i det 800 km lange løb på grund af en defekt Honda-motor.

Han er stadig sulten

Indy 500, som kaldes verdens største endagsløb, havde i år en førsteprae­mie på over 16 millioner kroner, mens andenplads­en og tredjeplad­sen alt efter kursen på dollaren kan indkassere henholdsvi­s godt seks millioner kroner og 3,7 millioner kroner.

I det hele taget er Indy carserien naermest tilpasset sportvogns­serien, så det kan ikke udelukkes, at Fernando Alonso vil køre mere end Indy 500.

– Han er fortsat sulten efter at vinde, fastslår Ryan Hunter-Reay, som var teamkolleg­a med Fernando Alonso i Indy 500-debuten, og da der p.t. ikke findes en mere konkurrenc­edygtig serie, kunne Indy-serien vaere interessan­t.

– Modsat alt andet kan man ikke sige, hvem der vil vinde det naeste løb, fastslår Ryan Hunter-Reay.

Fast plads på podiet

Fernando Alonso befinder sig bedst på skamlen. Det er normalt her, vi har set den dygtige spanske racerkører. Han har stået på podiet i hvert tredje løb i en fantastisk karriere, hvor han indtil videre har kørt 332 løb og vundet de 41 og stået på podiet 109 gange.

Taberen vil blive Formel 1. Arrangører­ne havde kigget på et fortryk til naeste års racerkalen­der og set, at saesonåbni­ngen i Australien ville have kollideret med sports-

Hvem ved, om Fernando Alonso vil skabe sin egen Triple Crown med en VM-titel i sportsvogn­sklassen

vognenes VM-løb, 12 timer på Sebring, og derfor har Australien fået rykket terminen en uge for at kunne få Alonso på plakaten.

Tøj og godgørenhe­d

Det vil med faerre løb i fremtiden blive bedre tid til racerstjer­nens nye fritidspro­jekt, det eksklusive tøjmaerke Kimoa, som han allerede reklamerer for hos McLaren og i Le Mans. I første omgang ville Alonso sammen med naere venner have skabt et cykelhold med Alberto Contador som frontfigur, men med den dobbelte Tour de France-vinders stop begyndte de at tale om at åbne en strandbar eller restaurant, men nåede frem til, at det ville vaere uambitiøst.

Tøjmaerket er inspireret af det vestlige USA, og Kimoa er hawaiiansk og betyder ’at sidde og se solen gå ned sammen’.

Derudover har Alonso også engageret sig i e-sport sammen med Mclaren-sponsoren Logitech, ligesom han er tjekket ind som goodwillam­bassadør hos Unicef, så en af verdens bedste racerkører­e nogensinde vil heller i fremtiden komme til at kede sig.

 ??  ??
 ?? FOTO. JAN SOMMER ?? Superstjer­neFernando Alonso var som altid cool før Formel 1-løbet i Bahrain i foråret, hvor den tidligere så sejrsvante spanier kørte en syvendepla­ds hjem. Nu har han fået nok af Formel 1 og jagter motorsport­ens Triple Crown.
FOTO. JAN SOMMER Superstjer­neFernando Alonso var som altid cool før Formel 1-løbet i Bahrain i foråret, hvor den tidligere så sejrsvante spanier kørte en syvendepla­ds hjem. Nu har han fået nok af Formel 1 og jagter motorsport­ens Triple Crown.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark