Ekstra Bladet

Falk griner af snak om størrelse: Det er bare useriøst

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Det kan gøre ondt at spille fodbold. Spørg bare Rasmus Falk om det.

Først blev han mod OB ramt af en bold lige der, hvor en mand allernødig­st vil rammes, og i weekendens derby mod Brøndby pådrog den energiske FCK’er sig så et piskesmael­d i en soloulykke.

26-årige Falk måtte udgå med staerke smerter i pausen, og han er yderst tvivlsom til aftenens Europa League-møde med CSKA Soifa i Parken.

– Det går lidt bedre, men det er ikke, fordi det er helt fantastisk. Jeg har haft nogle dage, hvor jeg har vaeret øm, og det har gjort ondt.

– Der er blevet behandlet meget på det, og vi gør alt for at få det så godt som muligt. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at blive klar, men det skal ikke vaere en hindring for holdet, at jeg spiller, fortaeller Rasmus Falk.

Bider sig fast

FCK’eren har stadig smerter i nakken. Når han skal dreje hovedet, skal han have resten af kroppen med, og det siger vist sig selv, at det ikke er optimalt for en fodboldspi­ller.

– Jeg fik et smaeld, da jeg header til bolden. Jeg taenkte, at det ville gå vaek, men det blev vaerre og vaerre i løbet af halvlegen, og i pausen var det slemt, forklarer Rasmus Falk, der derfor måtte lade sig udskifte.

Han havde – selv med hold i nakken – ellers spillet en glimrende 1. halvleg på FCK’s centrale midtbane, og den kreative fynbo er for alvor ved at bide sig fast på pladsen ved siden af anfører Zeca i maskinrumm­et.

Vil ind på midten

Falk har ellers primaert vaeret kendt som en offensivsp­iller, der i sin første tid i hovedstade­n blev brugt på kanten, men nu ser han også sig selv mere og mere som central midtbanesp­iller:

– Jeg kan spille begge dele stadigvaek, men hvis jeg skal vaelge lige nu, så er det mere et plus til den centrale midtbane end kanten.

Rasmus Falk hører ikke til de største centrale midtbanesp­illere i Superligae­n, men selv om man er i en lav vaegtklass­e, kan man sagtens udfylde pladsen.

Har bevist sit vaerd

– Jeg løber mange meter og daekker store områder. Der er ingen tvivl om, at nogle taenker, at jeg ikke vejer så meget og ikke er så stor, men det er bare useriøst.

– Kig i stedet på de kampe, jeg har spillet derinde, så kan man sige for og imod i forhold til det.

– Jeg synes, at jeg har bevist, at jeg kan spille derinde, konstatere­r Rasmus Falk, der ikke mener, at han har brug for en forsikring fra Falck Healthcare for at klare det noget hårdere liv centralt på banen ...

– Jeg har bare vaeret lidt uheldig. I forhold til de to situatione­r havde det vaeret lige meget, hvor jeg var på banen, griner FCK’eren, inden han skal i gang med den traening, der skal afgøre, om han er klar til holdet – eller holdet i nakken fortsat holder ham ude.

FC København har et forspring på 2-1 fra det første opgør i Sofia og kan se frem til at skulle møde italienske Atalanta i playoffrun­den, hvis de ekspederer bulgarerne ud.

Der er ingen tvivl om, at nogle taenker, at jeg ikke vejer så meget og ikke er så stor

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Rasmus Falk pådrog sig et piskesmael­d i derbyet mod Brøndby og er derfor tvivlsom til aftenens kamp.
FOTO: JENS DRESLING Rasmus Falk pådrog sig et piskesmael­d i derbyet mod Brøndby og er derfor tvivlsom til aftenens kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark