Ekstra Bladet

Hjemmehjae­lper bedøvede og røvede 86-årig kvinde

Familie til en 86-årig kvinde installere­de overvågnin­gskamera efter mistanke om tyveri

- FREJ BRAMMING fb@eb.dk

En kvinde i en skrigende grøn jakke går lidt rundt i en stue, inden hun går over til spiseborde­t, hvor der ligger en sort laederpung. Hun tager pungen op og fisker en eller flere sedler op.

Scenen fremgik af videooptag­elser fra et overvågnin­gskamera, som børnene til en 86-årig kvinde havde sat op i deres mors dagligstue. Det skete, efter de havde fået mistanke om, at noget var helt galt.

Overvågnin­gsvideoern­e fra kvindens hjem blev fremvist i Retten i Holbaek i går, hvor den 45-årige hjemmehjae­lper Gitte Kristensen blev idømt to et halvt års ubetinget faengsel for blandt andet at have bedøvet den 86årige med sovepiller, så hun uforstyrre­t kunne stjaele fra ofrets hjem.

Under fremvisnin­gen af videoen hulkede den tiltalte utrøstelig­t og holdt sig flere gange for øjnene.

– Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det, fremstamme­de den grådkvalte kvinde, som blev idømt to år og seks måneders faengsel for tyveri, røveri og for at have udøvet legems-angreb af saerligt rå, brutal eller farlig karakter.

Taget på fersk gerning

Den 45-årige hjemmehjae­lper erkendte i retten, at hun lørdag 17. februar byttede nogle af den 86-årige kvindes normale piller ud med sovepiller i den aeldre kvindes medicinbok­s og tog 100 kroner.

Da den 86-årige morgenen efter skulle tage sine piller, faldt hun i en dyb søvn, og da hjemmehjae­lperen vendte tilbage, kunne hun uden besvaer stjaele yderligere 200 kroner fra den 86-årige kvindes pung.

Da hjemmehjae­lperen kom tilbage til kvindens hus nogle dage senere, blev hun afsløret i at tage penge af et skjult kamera, som den 86åriges børn havde sat op, fordi de havde fået mistanke.

Afhaengig af staerk medicin

Hjemmehjae­lperen kunne ikke svare på, hvorfor hun havde taget pengene. Hun har efter en skade vaeret afhaengig af staerk smertestil­lende medicin, fremkom det i retten. Kombineret med et generelt dårligt psykisk helbred betød det, at hun i perioden opførte sig ’som en zombie,’ forklarede hun.

Anklageren gennemgik en laegefagli­g vurdering af, hvilken fare den 86-årige kvinde havde vaeret udsat for, da hendes hjemmehjae­lper gav hende bedøvende medicin.

Det fremgik, at medicinen kunne have vaeret livsfarlig for den 86-årige, sammenhold­t med kvindens fremskredn­e alder, hendes helbred og kombinatio­nen med den øvrige medicin, hun tog. Hun var derfor også tiltalt for at have hensat kvinden i hjaelpeløs tilstand.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Hjemmehjae­lperen var i Retten i Holbaek meget påvirket af situatione­n, hvor pårørende til blandt andre den 86-årige var mødt op for at følge retssagen.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Hjemmehjae­lperen var i Retten i Holbaek meget påvirket af situatione­n, hvor pårørende til blandt andre den 86-årige var mødt op for at følge retssagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark