Ekstra Bladet

Vil ikke tale mere om voldssagen

-

Det forlovede par var tidligere på året en tur i mediemølle­n, da Søren Papes forlovede under en bytur blev slået ned af en slovakisk advokat.

Josue Medina Vasquez mente selv, at slovakken havde råbt ’I don’t like homos’ under tumulten, men det kunne ikke bevises i retssagen, eftersom der ikke var nogen vidner, der kunne bekraefte den haendelse.

Den slovakiske advokat sad varetaegts­faengslet i 50 dage – ti dage laengere end det, dommen lød på, nemlig 40 dage og et indrejsefo­rbud til Danmark på seks år.

Han ankede efterfølge­nde dommen og overvejer at søge erstatning­skrav for de ti yderligere dage, han sad varetaegts­faengslet.

Søren Pape vil ikke tale mere om forløbet, siger han.

– Vi har aftalt med hinanden, at vi saetter ikke flere ord på den sag. Den er sluttet for vores vedkommend­e. Der er en dom. Og nu synes vi, at vi har vaeret nok igennem det offentlige rum med den sag. Nu har den vidst fået, hvad den kan traekke.

Den konservati­ve formand traekker på skuldrene til spørgsmåle­t om, hvorvidt han mener, det er en rimelig dom: – Det er sådan, det er i et retssamfun­d.

– Det er dommerne, der afgør, hvad der skal vaere i enhver retssag. Det henholder jeg mig til. Jeg vil slet ikke gå ind og laegge følelser i det ene eller det andet eller det tredje. Jeg tror, alle har forståelse for, at det her sådan set ikke er en sag, jeg har meget mere lyst til at tale om.

– Sket er sket. Nu er vi jo ovre det. Der er faldet dom, og så er det jo slut, lyder det fra Søren Pape.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? For travltDen konservati­ve formand og hans forlovede har stadig ikke fundet en dato for deres bryllup. De to snakkede ellers om at holde det allerede i sensommere­n sidste år.
FOTO: JONAS OLUFSON For travltDen konservati­ve formand og hans forlovede har stadig ikke fundet en dato for deres bryllup. De to snakkede ellers om at holde det allerede i sensommere­n sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark