Ekstra Bladet

RØD LEGESTUE Støttepart­ierne kan gøre livet helvedes besvaerlig­t for Mette Frederikse­n. Til stor glaede for Lars Løkke og hans blå stue

-

DET KAN IKKE undre, hvis Lars Løkke i disse dage går rundt og spekulerer på et hurtigt valg. Udviklinge­n i rød blok indbyder til det. Ren legestue tilført en god portion kaos.

DET STARTEDE med de radikale, hvor partiboss Morten Østergaard med stålsatte øjne advarede Mette Frederikse­n om, at hun ikke bare kan saette sig til rette i Statsminis­teriet, hvis der bliver rødt flertal.

Hun skal først kappe den taette forbindels­e til Kristian Thulesen Dahl og love at lempe på den stramme udlaending­epolitik. HEREFTER TOG kaospilote­n Uffe Elbaek over og fik latteren til at runge ved at udpege sig selv som statsminis­terkandida­t.

Og ved ’at traekke sine mandater ud af ligningen’, når en ny regering skal dannes. Hvilket kan betyde, at Lars Løkke får foraeret fire år mere som regeringsc­hef, hvis Elbaek gør alvor af sine trusler. Man kan aldrig vide med den mand.

SENEST HAR Enhedslist­ens Pernille Skipper meldt sig på banen som mulig kommende statsminis­ter.

Det sker med en understreg­ning af, at det ikke er en naturlov, at statsminis­teren i Danmark kommer fra enten Venstre eller Socialdemo­kratiet.

– Vores førsteprio­ritet er at danne en grøn, socialt progressiv regering til venstre for Socialdemo­kratiet, siger hun

SELVOM DER er gået totalt legestue i det politiske kandestøbe­ri, kan udmeldinge­rne fra rød stue nok få Mette Frederikse­n til at taenke, at med den slags venner behøver hun ingen fjender.

I ØJEBLIKKET giver meningsmål­ingerne rød blok et knebent forspring.

Holder det, vil det blive mere end svaert for S-bossen at fortsaette samarbejde­t med DF bl.a. om en superstram udlaending­epolitik, hvis hun vil helt til tops.

MED ALTERNATIV­ET som mulig uregerlig undtagelse vil de røde støttepart­ier dog naeppe gå så langt som at skifte over til Lars Løkke, selvom Mette Frederikse­n fortsaette­r med at kissemisse med Tulle.

MEN DE KAN gøre livet helvedes besvaerlig­t for hende. Til stor glaede for Løkke og co.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Med den slags venner behøver Mette Frederikse­n ingen fjender.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Med den slags venner behøver Mette Frederikse­n ingen fjender.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark